gelinlik denemiş olanlar, sorum size?

kızlar şu anda 42 beden giyiyorum. spor ve diyet yapıyorum zaten ama olsa olsa 40 bedene düşebilirim ancak düğüne kadar. düğüne de 4 ay kaldı. internet araştırmalarıma göre 6 ay önceden gelinliği belirleyin demişler, dolayısıyla tutuşmuş vaziyetteyim. soru ise şu; pronovias, vakko wedding gibi yerlerde teşhirdeki gelinlikler kaç beden oluyor? randevular ücretli olduğu için deneyemeyeceksem boş yere gitmemin alemi yok diye düşünüyorum. yanlış mı düşünüyorum? 36-38 beden olmayan insanlar denemeden mi gelinlik alıyor? bir de ankara'da tavsiye edebileceğiniz yer varsa aşırı makbule geçer. teşekkürler şimdiden.

1. anonim 1; Peki o beden büyük bir beden mi yoksa standart olan 38 beden mi?

10 aralık 2019 10:37

2. Ben de 42 bedenken gelinlik denedim. Vakko wedding'de olsun digerlerinde olsun gelinlikler 38 beden oluyor fakat gelinlik normal elbise gibi degil. Ozellikle pronovias icin konusacak olursam o zaman sormustum ve satis gorevlisi 2 bedene kadar genisletip daraltabildiklerini soylemisti. Neyse sonucta siz gelinligi giyeceksiniz, o an icin sirti kapanmayacak mesela ama onden, yandan uzerinizde durusunu net bir sekilde goreceksiniz. Sonra almak istediginiz modelin bedenine gore siparis edecekler, orada olmasi gereken beden icin yonlendiriyorlar zaten sizin bir sey yapmaniza gerek yok. O gelinlik geldiginde tabii bir kac ay gecmis olacak, zayiflamis olacaksiniz mesela, ona gore son provaniz olacak. Daraltilmasi gerekiyorsa daraltacaklar, etek boyu yapilacak ve son bir kez daha giyip teslim alacaksiniz.

10 aralık 2019 11:08

3. vakko da 2018 de gelinlik denediğimde (40-42 bedenim) çoğu seçenek 36,38 ya da 44 gibiydi. denedim ama tam olmuyor, genişletiriz ya da daraltırız diyorlar tabi ama gelinlik ispanyol marka misal onu buradaki dantelle tamamlıyorlar, açık gelen kısımları kapatmada da aynı yöntemi kullanıyorlar. sonra beğendim bir tanesini, bunun bedenime uygununu istiyorum dediğimde böyle bir uygulamaları olmadığını ve baya üstümüze denediğimiz belki yüzlerce kez giyilmiş gelinlikleri düzeltip, üstümüze uygun hale getirip satıyorlar. getirme işi belki çok ileri tarihlilerde kabul ediyorlardır ama o fiyata alası yapılır ve beklenmez. benim denediğim her gelinliğin ya eteği sökük ya danteli kopuktu. öyle bir gelinliği düzelttirip indirimli en min 4500-5000'den 12000'e kadar bişey tabii ki ödemedim. gittim referansı olan iyi bir gelinlikçiye istediğim modeli diktirdim ki biraz ağır bir modeldi. daha sade, askılı, düz modeller için hiç gitmeye gerek yok derim ben.

10 aralık 2019 11:27

4. Randevu için aradığınızda sorun ama bedenler çok küçük değil. Ben gelinlik denerken 36 bedendim, boyum da kısadır. denediğim gelinliklerin hepsi bana hem en hem boy olarak aşırı derecede büyüktü ve arkadan mandallarla tutturdular, ama nasıl duracağı anlaşılıyordu. 40 beden olmaları muhtemel diye düşünüyorum. Bu arada denediklerimden birini satın aldım ve hem daraltıldı hem boyu kısaltıldı, özellikle etek ucundaki işlemeleri nasıl koruduklarını çözemedim ama mükemmel Şekilde küçültmüşlerdi (suadiye vakko wedding).

10 aralık 2019 23:02