-gil eki yoresel bir kullanim mi? annemgil babamgil demek gibi.?

merhaba ben ic anadoluda 2 buyuk sehirde yasadim simdiye kadar ve bu kullanim bana gayet normal geliyordu simdi egede bir ilde yasiyorum ve bunu diyince ay koylu musun vs gibi takilanlar oluyor. gercekten de verdigi his siveli bi konusma gibi mi?

1. Evet.

31 ağustos 2022 12:10

2. Ajajjsjajs evet yöresel ama egelilerin de kullandığı bazı şeyler var köylülükle bir alakası yok. Dizideki gibi şirin bir ağızları falan mı var sanıyorlar anlamadım.

31 ağustos 2022 12:43

3. anonim 2 triggerlanmana gerek yok köyde yaygın olan kullanıma köylü denir. evet ss yöresel bir kullanım

31 ağustos 2022 12:47

4. Kocaeli'de doğdum büyüdüm. Burda öyle bir kullanım yok. Tvde duyduğum bir şeydi. Ve çok nadiren işi espriye vurmak istersem (hafiften dalga geçer gibi) kullanırdım. Ünide adanadan gelen bir arkadaşım teyzemgil demişti. Ben de gülelim siye espri yapıyor sandım. Allahtan gülmedim. Meğer onlar günlük hayatta kullanıyormuş.

31 ağustos 2022 12:55

5. Ben iç egedeyim, annemgil demem.

31 ağustos 2022 12:59

6. Tesekkur ederim kizlar, valla ben baya normal saniyordum simdi yine de kullanmamaya calisiyorum gulununce..

31 ağustos 2022 13:18

7. Doğma büyüme izmirliyim. Çocuklugumdan beri annemgil babammgil lafını duyarım. Egede de kullanılıyor köylerde vs. Ben kullanmam ama normal gelir birisi gündelik dille konuşurken. Takilacak bi durum yok:d

31 ağustos 2022 14:20

8. Ss bence de yöresel bir kullanım. Gil yerine ler annemler babamlar daha mantıklı ve kulağa hoş gelir

31 ağustos 2022 14:43

9. yöresel kullanım. istanbulda doğup büyüdüm genel olarak arkadaşlarım da istanbul doğumlu olduğu için üniversiteye kadar -gil kullanan birine rastlamadım. lisede edebiyat dersinde duymuştum ilk. üniversitede aslen niğdeli ama antalyada büyümüş arkadaşım halamgil dediğinde duyunca garipsemiştim.

31 ağustos 2022 15:47

10. Biri söylediğim herhangi bir şey için "ay köylü müsün" dese ergenliğinde sıkışıp kalmış olduğunu düşünürüm. Sorsan şehirli geçinenlerin bir kuşak öncesi köyden göçmüştür. Yedi kuşak şehirli olan kaç kişi var sanki? Genelde Anadolu'da duyuyorum ben de bu kullanımı ama Nadiren de olsa kullanmışımdır. "annemler" demek yerine farklı bir alternatif işte sadece.

31 ağustos 2022 17:41