1. Bu tamamen kişiye bağlı, çevresel faktörlere bağlı.
Ben mesela 3 tekilayla çakırkeyif olduğumu bilirim. 4 tek rakı yavaş yavaş içtiğimde hic etki etmez. Ama çok hızlı içersem ikincinin sonunda hafif rahatlamaya başlarım. Mesela açik alanlarda ısıtıcıların kafama vurduğu zamanlar sıcakla birlikte daha çok çarpıyor alkol. Ama kendi düğünümde oynamaktan o kadar cok terledim ki ictigim 3 kadeh sarap (ki sarap kadar hızlı carpan bir sey yoktur beni) vucudumdan ter olarak ciktigi icin asla bir etkisi olmadı. Boş midenin sarhoş olma hızını arttırdığı bir gerçek. Alkol alım sıklığı da buna etki ediyor. Bir ara burada bir yerde bir kampanya vardı ve tekila çok ucuzdu. Gençlik zamanları... ögrenci oldugumuz icin cok sorumlulugumuz yoktu. Her gün bir biranın üstüne 2 3 tekila iciyorduk. Başlangıçta iyi götürse de sonlara dogru 5 tekila, 6 tekila bile etki etmez olmuştu. Ha tabii son olarak mayalı ve mayasız icki karıştırmak da aşırı çarpıyor. Tek bir içki turuyle uzun sure stabil kalabilirsin. Ama sarap veya birayla başka ickileri karistirdiginda cok daha hizli carpiliyorsun. En azindan ben oyleyim.