her kabana tiftikleniyor deniyor ama ?

tiftiklenmeyeni var mı cidden? oversize, vatkasız ve astarlı istiyorum. mangoda bu kriterleri karşılayan bir kaban yok. zara’da var ordan alacağım ama herkesin zara’dan alma tiftikleniyor demesinden gına geldi. cidden hepsi öyle mi?

1. Tamamı polyester alırsanız tiftiklenir, yün oranı  yüksek bir kaban almanız gerekiyor tiftiklenmemesi için.

28 kasım 2024 10:48

2. mango

28 kasım 2024 10:54

3. A2 soruyu okudunuz mu? A1 sence yüzde 50 yün yeterli olur mu tiftiklenmemesi için

28 kasım 2024 11:02

4. Yün kabanın tiftiklenmediğini nerden çıkardınız. Beymen club %80 yun kabanım var gayet de tiftikleniyor. Tam tersi yünde daha fazla oluyor

28 kasım 2024 12:08

5. kullanılan yün ve ipliğin kalitesiyle ilgili a4. %70-80'in altında yün olan kabanım yok, 3-4 tanesi çok uzun zamandır canavar gibi dururken 2-3 senesi birkaç ayda hafif hafif tiftiklenmeye başladı. kullandıkları yün kalitesizmiş.

ama kabanlarda kullanılan yün kabanlarda kullanılan polyesterden genellikle daha dayanıklıdır o yüzden polyester oranı yüksek kabanlara göre daha zor tiftiklenir. o yüzden çıkış noktaları hatalı değil

28 kasım 2024 12:13

6. A5 süslü benim bildiğim yün doğal malzeme olduğu için lif yapısı gereği daha hızlı tüyleniyor, polyester sentetik ve daha dayanıklı olması gerekiyor. Tabi kullanılan malzemenin kalitesi fark ediyordur ama gene de tün tüylenmeye daha eğilimli olmalı

28 kasım 2024 12:28

7. kumaşçı değilim, hiç anladığım iş de değil ama tereddütlüyüm a4. çünkü zara'nın bershka'nın kabanlarını mağazada görüyorsundur, dururken bile eskimiş olanlar oluyor, içeriğine baktığımda çok düşük oluyor yün oranları.

düşündüm bi dayanıklı çıkanlarda %10-15 civarı kaşmir de var genelde acaba onunla mı ilgili diye ama bugün üzerimdeki kaban mango'nun %75 yün olan bir kabanı, şimdi baktım kaşmir falan da yok içinde sadece yün ve %25 polyamidmiş. iki yıl oldu ben bu kabanı alalı, sıfır tüylenmesi var demeyeyim ama sahiden neredeyse hiç tüylenmemiş hala.

ama bak tüylenmeyenlerin hepsi nasıl anlatsam sert yünler aslında, öyle yumuşak yapılı kabanlar değiller. hızlıca tüylenen iki kabanım da aksine çok yumuşak kabanlardır, öyle kalıp kalıp durmuyorlar yani. muhtemelen yünün tipiyle daha çok ilgili

28 kasım 2024 13:01

8. A5 yakın zamanlarda aldığın ya da hala stokta olan önerebileceğim bir kaban var mı?

28 kasım 2024 13:07

9. bu sene hiç kaban almadım süslücüm, bakmadım da henüz o yüzden tavsiye veremeyeceğim. ama genel olarak kabanı dokunmadan, bakmadan alma diyebilirim, sahiden askıda dururken bile eskimiş kabanlarla kalıp gibi duran kabanı anlıyorsun denerken.

yalnız şöyle bir tavsiye verebilirim, eğer çok acelesi yoksa yaz sezonlarında network, beymen gibi mağazalar kış sezonu ürünlerine %70'e varacak düzeyde indirim yapmış oluyorlar, uygulamalarında outlet kısmından görebilirsin. ha yine pahalı oluyorlar tabii ama kaban dediğin şey de 3-5 kere giyilen bir şey değil, parasını yıllar içerisinde çıkarıyor. ya ben neredeyse tüm kabanlarımı yazın indirimdeyken aldım, sezonda 10 bin lira olan şey yazın 3 bin civarına düşüyor çünkü. bir de bir diğer tavsiye olarak dolap uygulamasında özellikle network'ün etiketli ürünlerini satan çok satıcı var, üretimlerini türkiye'de yaptığından muhtemelen fabrika çalışanları falan o insanlar. bi dolap'a göz at istersen, network özelinde etiketli ürün bulma ihtimalin var olabilir çünküm

28 kasım 2024 13:25

10. benim %80 yün kabanım var massimo dutti, 2020 yılında aldım, hiç tiftiklenmedi.

şimdi sizin için her yerine baktım oturma yerine denk gelen yerde çoook hafif var. 4 yıldır kullanıyorum. ayrıca içinde hiç yün olmayan perspectiveden 2022 yılında 900 tlye aldığım kabanımdan da çok memnunum. hava aşırı soğuk değilse kullanıyorum çok memnunum.

bu yün pamuk işi dış giyimde aşırı önemli değil diye düşünmekteyim. teninize temas etmiyor. yaşadığınız yerde havalar çok soğuk değilse yün olması neye yarar? etik de değil. massimo kabanımı rengine vurulup almıştım, he bi de verdiği his güzel, dokununca hoş + yün kabanım var hoşnutluğu.

28 kasım 2024 15:49