hiç siz artık bir yuva kurmak isteyip de karşı taraf istemediği için yolları ayırdınız mı ?

soruyu böyle okuyunca belki kezbanca bulan da olabilir ama, kendi hikayemi özetleyeyim; ilişkinin başında ikimiz de ciddi bir geleceğimiz olur diye konuşarak başladık 1,5 senelik bir ilişki, ikimizin de ilk ciddi ilişkisi.  yaşlarımız 27-27 iki taraf da işinde gücünde şartları oturmuş durumda, fakat erkek arkadaşım yapı olarak olgun bir insan değil. bu yüzden cok sevimli yönleri de var evet.cok hayalperesttir mesela ama beraber mantıklı bir hayal kuramayız. benimle buluşurken ailesine yalan söylüyor mesela kız arkadaşı olduğunu bilmelerini istemiyor, telefonla konuşurken apar topar kapısını kapatır. 27 yaşında iki ergeniz yani.  bununla ilgili cok espri yaptım belki alınır diye ama halinden memnun. aile yapılarımız ve hayata bakış açımızdan dolayı bekarken tatile çıkmamız falan cok mümkün değil, yaptığımız aktiviteler de rutine bağlıyor bir yerden sonra. yani bu şekilde dört beş sene geçiremeyiz gibi geliyor bana dürüst olmak gerekirse. ona sürekli bu konuyu açmam da onu baskı altında hissettirir diye başkaları üzerinden konusurken düşüncelerini gözlemliyorum ve evlilik düşünmediğini anlayabiliyorum. onu sevsem de olmayacak bir şey icin iki tarafı da zorlamak istemiyorum fakat bir daha birini böyle sevebilir miyim biri beni sever mi korkusu yaşıyorum.

1. Seni oyalıyor ayrıl. En güzel yıllarını seni ailesinden saklayan adama harcama

16 ağustos 2021 09:36

2. Bir keresinde ailen öğrense nolcak sanki diye laf arasında sormuştum o da evlendirirler bizi demişti suslum şakayla karışık içerlemiştim sen böyle yazınca hatırladım :d

16 ağustos 2021 09:38

3. Sizin ne kadarlık ilişkiniz vardı süslüm? İkimiz de cok farklı hayaller kuruyoruz biz de anlayabiliyorum. Mesela arkadaşlarının düğün hikayelerini izliyoruz telefondan birlikte diyelim çocuğun saati ne güzelmiş falan diyor düğünle alakalı asla bir yorum yok  veya en ufağından sen nasıl isterdin tarzı bi şey sorsun isterdim ben ama o dünyada değil.

16 ağustos 2021 09:47

4. Bu kadarını yapmadım ama son ilişkimde daha evliliğe hazır değildim 1-2 sene düşünmüyordum erkek arkadaşım benden 5 yaş büyüktü artık evlenmek çocuk sahibi olmak istiyordu. Hiç evlenmem demediğim için ailesiyle tanışmayı kabul ettm onun ısrarıyla ailemle tanıştırdım iteleye kakalaya bir şeyler yaptırmasından bunalmıştım aileler de işin içine girnce kontrolü kaybettiğimi anlayınca ben ayrıldım. Her iki taraf da istemiyorsa bitirilmeli. O süreçte bitirmeseydim evlenseydim bile sonu hüsran olurdu.( ben 25 o 30)

16 ağustos 2021 09:49

5. Ayrıca düğün evlenmek bunlar çok masraflı ekonomik olarak çekiniyor yetersiz hissediyor olabilir mi? Bence oturup karşılıklı açık açık konuşmalısınız. Benim erkek arkadaşım ben hiç evlilik çoluk çocuk hayali kurmuyorum diye bir akşam yemeğe çıkarıp bu konuyu açmıştı bütün düşüncelerini anlatmıştı ben de onla ilerde evlenmek isteyeceğimi kendisini sevdiğimi ama henüz bir evlilik sorumluluğu alamayacağımı biraz zamana ihtiyacım olduğunu söylemiştim. Bunlar bence üstü örtülmeden açıkça konuşulması gerekilen şeyler.

16 ağustos 2021 09:52

6. Suslum ben onu korkutmamak icin açıkçası öyle konuşmadım onunla hiçbir zaman, ama maddi olarak bir kaygısı yok, benim de öyle aşırı bir beklentim yok çalışıyorum ben de, hatta önümüzdeki sene yurtdışına gitmek istiyor bir altı ay. Yine tabi ki hayallerinde asla ben yokum.

16 ağustos 2021 09:58

7. Ah a3 suslum ben de öyle, benden utanıyor heralde ailesi öğrenecek diye o yüzden korkuyor diye düşündüğüm oldu ya. Allah kalbinize göre versin inşallah

16 ağustos 2021 09:59

8. Ben de 27 yasındayım aynı sekilde düsünüyordum, ayrılacaktım. Sevgilim evlilik istemiyor değildi ama cesareti yoktu. Ayrılığı ima etmeye başladım yavas yavas pat diye ayrılmamak icin. Meğer o da evlenme teklifi edecekmiş hazırlık yapıyormuş. Sorunumuz çözülmüş oldu ama evlenme durumumuz olmasaydı çok sevsem de ilişkiye devam etmezdim.

Gönül eğlendirmeyeceksem  bu yaştan sonra liseli gibi aile evinden ilişki yürütmek çok saçma geliyor..

16 ağustos 2021 10:09

9. Suslum cok mutlu oldum sizin adınıza ama benim öyle bir durumum da olmaz dediğim gibi ailesinden gizliyor beni evlenme teklifi etmesi imkansız yani. Ben de öyle şimdiye kadar hiç ilişkim olmadı cunku evlenecek bir durumum yoktu, işim gücüm hiçbir şeyim eğlenmek için de kimseyle olmak istemedim pişmanlık olmasın içimde diye

16 ağustos 2021 10:23

10. Merhaba süslü, lütfen dediklerime dikkat edin. Aynı yolda asla değilsiniz, şu an sevgiliniz olduğu için ister istemez kurduğunuz hayallerde sevgiliniz yok. Ayrılmanız en doğru karar olacaktır ve yaşınız çok büyük değil kaderinizi yaşayacaksınız sevileceksiniz..

16 ağustos 2021 10:58