iştah kesen ilaçlar? maurers kullanan var mı?

merhaba süslüler:) bir tiroid hastası olarak 1 hafta sonrasına randevum var ve doktora sorabileyim diye size bir şey danışacağım? git gide kilo alıyorum (ve yeme düzenim eskisi gibi) muhtemelen tiroid yüzünden oluyor. çok çabuk acıkıyorum ve acıktığımda hareket edemeyecek kadar halsizleşiyorum. maurers diye bir ilaç varmış ve iştah kesiyormuş diyorlar kullanan ya da buna benzer tavsiye ettiğiniz ilaçlar var mı doktora sorayım kabul ederse başlayayım yoksa giderek şişmanlıyorum:( lütfen yardım!!

1. 1. süslüm thyromazol kullandım ve 3-4 kilo falan aldım 1 ayda sadece bitirdim doktora gittim, değişiklik yok ameliyat dediler. devlet hastanesinde önemseyen doktor da görmedim zaten bu hastalığı :( yeni bir doktordan randevu aldım yine ona gideceğim gitmeden evvel şu ilaç var kullanayım mı diye sormak istiyorum aslında o yüzden şey ettim:)

12 şubat 2019 19:53

2. Bu tip hormonal sorunlarsa kullanmayın böyle ilaçlar. Dengemizi bozuyor çünkü. Ben kullandım yıllar evvel ama pek faydası olmamıştı. İnsülinde problem var mı süslü? Uyku hali bana onu anımsattı. Bende insülin direnci var tiroidler bazen bozuluyor bazen düzeliyor. Yıllardır glifor kullanıyorum. O baya iştahımı kesiyor. İlacı unutsam içmediğimi gün içindeki yemek saldırganlığımdan anlıyorum.

12 şubat 2019 19:59

3. insilün direnci olup olmadığını nasıl anlayacağım süslüm?

12 şubat 2019 20:01

4. Doktor şeker değerlerinize bakıyor, 3 aylık şekere bakıyor. Ortalamanıza göre teşhis konuluyor. Aşırı açlık, sinirlilik, gece ayak altında yanma, suya doyamama, aç kalınca artan sinir, doymama hissi, kilo verememe belirtilerim vardı benim. Pkos bağlantılı insülin direncim var.

12 şubat 2019 22:26

5. Peki ne gibi çözümler üretti doktor size suslum?

13 şubat 2019 00:30

6. 3 ayda bir kontrol, düzenli şeker ilacı kullanımı ve tabii ki yediklerine dikkat dedi. Ki ilaçla benim nefsim köreldi. Regl zamanları bile kolaylıkla delirmiyorum artık. İlacım 850mg mı neydi 1000mg oldu o ayrı. Anca kontrol altına alındı. Pcos içinse hiçbir şey kullanmıyorum. Kilo verdikçe daha düzenli gidiyor. Zaten benim kilo alışımı dk haplarına borçluyum. 45 ila 48 kg aralarındayken biranda uçtum.

13 şubat 2019 01:15

7. Çok geçmiş olsun suslum. Doktorla konuşacağım. Yardımın için teşekkürler ❤

13 şubat 2019 01:20

8. Rica ederim. Şifa bulmanız dileğiyle :)

13 şubat 2019 01:26

9. Ben tam 18 yıldır ki bunu üzülerek söylüyorum gastrit ülser hastasıyım ve mide koruyucu kullanıyorum. Bana o yüzden kolay kolay mide sorunu yaşatamıyor ilaçlar. Kistik aknelerim çıkardı ama onlar da pkos bağlantılıydı ve yaklaşık 3 aydır yok mesela. Tavsiye vermek haddime değil fakat sivilce konusunu ben herbalife ile geçirdim.

Metformin ile ilgili olduğuna emin misiniz peki? Bunu sorma sebebimi yanlış anlamayın altta başka sebep olabilir mi diye.

13 şubat 2019 12:42

10. Düzenli kontrol ettirin. Malum ilaç ve kimyasal. Herşey olabiliyor. Benim ilaçla normal sınırda kalıyor, ilacı bıraksam coşuyor. 6 yıldır kullanıyorum ben mesela glifor'u. Arada ishal yapması dışında sorun hiç olmadı.

13 şubat 2019 14:40