insan gerçekten yaşattığını yaşar mı?

karma gerçek mi süslüler? yaşasın istiyorum. yaşasın ve bana gelip 'sana çektirdiklerim yüzünden oldu biliyorum. özür dilerim.' desin istiyorum..

1. Süslü ben şu an çok kötü bir süreçten geçiyorum ama şu kişiyi terk ederek üzdüm, onu üzdüğüm için bu haldeyim modunda da değilim. şu kişi beni üzdü ben de o kadar yüce bir insanım ki o da mutlaka üzülecek tribine girmenin manası yok, Hiçbirimiz böyle çok ulvi insanlar değiliz süslücüm, kendimize de başkalarına da bu kadar çok derin anlamlar yüklemeyelim bence.  O kişi seni üzmüştür ama sen de farkında olmadan başkasını üzmüşsündür, insan ilişkilerinde gayet olağan bir durum.

17 kasım 2019 00:49

2. anonim 3, aynı şekildeyim. o yüzden belki diye düşünüyorum. her zaman kötülük dahi olsa iyilikle cevap verenlerden oldum. ama bu adalet beni de bulmadı.

17 kasım 2019 00:49

3. Acı çektiren acı çeker elbet bir gün ama karmadan değil hayattan. Yıllar içinde herkesin başına kötü şeyler gelir iyilik yapsa da kötülük yapsa da. Ha karmaya inanıyorsanız size yapılan kötülüğü hak etmişsindir gelip sizi bulmuştur o kötülük diye de düşünmeniz lazım ama asla düşünmezsiniz di mi:)

17 kasım 2019 03:32

4. Yaşattığın yaşar mı bilmiyorum ama bir şekilde o kişi bir şeyler yaşıyor ve sana yaptığı kötülükleri farkediyor..

Belki aynısıni değil ama seni başka yollarla anlayabileceği bir şeyler yaşıyor. Şu zamana kadar bende hiç sekmedi.

Eden ettigini buluyor, pişman oluyor. Sen kendinden eminsen, başını yastığa rahatça koyuyorsan sorun yok.

Ha bir de, sen bazen onun pişman olduğunu hiç bilmezsin, söylemez. Ama ilahi adalet, karma, her ne dersen, o var.. şöyle bir söz vardı,bunu buraya bırakıyorum o halde:

"Allah sana kötülük yapanın cezasını verirken bazen senin görmeni istemez. İnsansın sonuçta egona yenilip oh olsun dersin de içine fitne eklenir diye. Uzakta sen görmeden halleder. Bazen de süreci uzatır, sana unutturur; ona ise yıllar sonra toplu bir ceza verir. Kimin, neyi, ne kadar hak ettiğini sen bilemezsin. Bilme ki düşman gibi pusuda bekleme! Sen sadece iyi insan olma mücadeleni arttır…"

17 kasım 2019 04:06