instagram butiği açmak? deneyimli olanınız var mı? çok masraflı bir şey mi? bu kıyafetleri nerden alıyorlar?

aslında böyle bir düşüncem yok, illa iş kuracak olsam instagram butiği yerine müzik kursu falan açardım sanırım ama bu işin masraflarını merak ediyorum. instagramda gayet güzel tasarımlar satan, takipçisi bol bazı hesaplar var ki birçoğunuz biliyorsunuzdur, reklam demesinler diye isim vermeyeyim. öyle bir instagram butiği açmanın maliyeti nedir süslüler? bir de toptan alıyorlar ya kıyafteleri, nereden alıyorlar biliyor musunuz?

1. Hiç kolay değil çünkü gidiyosun toptancıya bir kazak almak istiyosun am poşedin içinde 6 adet olduğu için bir bedenden minimum 6 adet almak zorundasın. 6 adedin içinde de en fazla iki small var. Kazaklar ne kadar tutar dersen en kötü 180₺. Sadece bir çeşit kazaktan bahsediyoruz. O yüzden günde iki üç kombin koymak için başlangıç için en kötü 50₺ tl olması lazım. Bir de işin reklam boyutu var teklam vermezsen de kimse senin hesabını görmez.

24 kasım 2020 14:41

2. Ekstra tl yazmam peki :(

24 kasım 2020 14:41

3. Vintage butik işleten tanıdığım var. İnstagram üzerinden satış yapıyor ve 12k takipçisi var. Vintage ürünleri bit pazarlarından,toptancılardan ve çevresinden satın alıyor. Normalde bir konsept butik açsanız yine toptancılardan veya fabrika satış mağazalarından alırsınız. Ve toptan alma konusunda üstteki süslüye katılıyorum. 2 s beden 2 m 2 l gibi paketleniyor ürünler. Toptancılar dolap,gardrops gibi uygulamalardanda satış yapıyor.

24 kasım 2020 14:45

4. hem maliyetli hem de uzun zamanlı sabır isteyen bir iş baştan belirteyim. hemen satış yapmanız çok zor. reklama, tanıtıma iyi paralar ayırmalısınız. takipçiyi elinizde tutmanız lazım.

ürünleri de öyle şak diye her istediğiniz yerden alamazsınız. istanbul, bursa, antep toptancıların yoğun olduğu yerler. piyasanın %90ını hata 95i burada döner. ama yine burada her firmadan ürün alamazsınız. bazılarını tek bir firma kapatır şu şehirde kimseye ürün vermeyeceksin der, bazıları en az 5 seri veririm altını kabul etmem der. hatır gönül çok döner. size 50 liraya verdikleri ürünü ben aramdaki bağ ile 30a alabilirim. bazıları size şart koşar 100 liradan aşağı satışını yapamazsın der.

bazı firmalar direkt üretici bulurlar. model götürüp onu ürettirirler. mesela bir firmamız var bizim full yurtdışında bu japon style işi kıyafetler bulup ürettirir satar. bu da çok yaygın. tabi daha maliyetli oluyor.

bazıları mesela ufak butiklere hiç ürün vermez. burada yapmanız gereken şey o ürünleri satan büyük firmaları bulup toptan sipariş vermek oluyor. bu da bol bol araştırma yapılması demek.

işin içine çok iyi girer, ilişkilerinizi kuvvetli tutarsanız üretim fazlası markalı ürün bulabilirsiniz. tr'de üretilen mangolar, zaralar neler neler çıkar. geçende mesela bir müşterimiz 1 seri prada puffer mont bulmuş erkekte. direkt almışlar bedenleri arkadaş çevresinde bölüşmüşler.

24 kasım 2020 14:46