intim yıkama jeli hangi aralıklarla kullanılmalı?

genital bölge temizliğini sadece suyla yapıyorum ama yeterli gelmediğini fark ettim. bugün intim yıkama jeli aldım fakat hangi sıklıkla kullanmam gerekiyor bilmiyorum. günde 1 2 kere mi yoksa haftada 3 kere falan mı?

1. Ben duşta onla yıkıyorum yani her sabah.

7 ağustos 2021 00:29

2. süslü bunlar zararlı aslında çoğu uzman önermiyor. neden suyla yeterli bulmuyorsunuz?

7 ağustos 2021 00:30

3. günde 1-2 kere haftada 3 kere mi ya ne yaptın sen? ayda bir defa o da regl bitiminde eğer kendini daha rahat hissetmek istersen yaz aylarında özellikle de. intim jeller her ne kadar vajinanın ph derecesine uygun üretilmiş olsalar da sürekli kullanımda florayı bozuyor yeterli gelmediği hissi aslında aldatıcı bir his jelle yıkayınca daha iyi daha temiz olmuyorsun ne kadar çok temizlemeye çalışırsan o kadar çok enfeksiyona açık hale getiriyorsun genital bölgeni çünkü.

7 ağustos 2021 00:42

4. Seks sonrası kullanıyorum çünkü kondomsuz ilişkiye giriyoruz, ph dengesini sağlıyor. Kondom kullandığımız zamanlarda intim jel kullanmıyorum, gerek yok. Bunun haricinde yine ph dengesinin tepetaklak olduğu regl dönemimde her gün kullanıyorum. Bu jeller durduk yerde şapır şupur yıkamak için değil, hele avuç dolusu alıp ova ova yıkamak için hiç değil.

7 ağustos 2021 03:32

5. Çok teşekkür ederim yanıtlar için. Çok dikkat etmeme rağmen bir mantar sorunum oldu o zamandan beri su yeterli gelmiyor. Sanırım cinsel ilişki olmadığı zaman haftada 1 kullanmak yeterli gelecek.

7 ağustos 2021 12:28