ipl lazer zararlı mı olur kızlar?

kardeşim braunun bu ipl makinelerinden almış. (24 yaşında) tamamen kurtulma amacıyla almadı o ayrı, ama benim korkum acaba insana bir zararı olur mu bu aletlerin, sonuçta deri altına ışın atıyor. biraz araştırdım kalıcı bir hasar neredeyse olmamış kimsede ama 1995ten beri kullanıldığı düşünülürse henüz sonuçları için yeni diyebilirim. burda da kemik erimesi yapar gibi bi soru gördüm, sizin fikriniz nedir?

1. Süslü ben prof bir kadın doğum uzmanına sormuştum.lazer epilasyonun hiçbir şekilde bir zararı olduğu kanıtlanmamış.zaten derinin çok az bir derinliğine iniyor bu ışınlar.kemik erimesi yapar diyeblere de allah akıl fikir versin.

4 haziran 2020 15:56

2. Yani çok mantıklı, hani belki ilerde kanıtlanır deri için bi zararı çıkabilir ama kemik erimesini ben de bilemedim.

4 haziran 2020 15:59

3. tat kaçıran zabıtalık yapmak istemem ama araştırmanıza devam ederseniz diye düzeltmek istedim; ipl ve lazer farklı teknolojiler. biz genel olarak bu ışıklı yöntemlere lazer demeye alıştık ama araştırmanızda daha doğru sonuç almanız için yazmak istedim.

anonim 1'e katılıyorum. bu epilasyon yöntemlerinin 30 yıllık geçmişleri var ve lazer başka birçok deri problemi için de kullanılıyor. ben ikisinin de zararları hakkında dramatik sonuçlar veren bir çalışmaya rastlamadım. umarım okuyan biri buraya ekler.

4 haziran 2020 16:16

4. Teşekkür ederim elbet ufak tefek zararı dokunan kişiler olmuştur ama böyle büyük bir zararı kanıtlanmaması iyi haber. Daha sonra bu tarz soru sormak isteyen arkadaşlara yardımcı olabiliriz umarım

4 haziran 2020 16:19