izmir’e taşınmak sizce doğru bir karar mı?

yüksek lisans için ankaradan taşınmayı planlıyorum, istanbul ve antalya seçeneklerim de var. sevgili izmirliler/ izmirde yaşayanlar, sizce bu doğru bir karar mı? tek başıma alıyorum bu kararı, izmirde 3-4 tane arkadaşım var sadece hepsi bu.

1. yüksek lisans için ankara ve istanbul'daki imkanlar, üniversiteler dururken antalya veya izmir mi??? delirmiş olmalısın :) antalya'yı pek bilmiyorum ama izmir, istanbul kadat pahalı ve iş imkanları sınırlı bir şehir. illa başka öğrencinin bol olduğu bir yer olsun dersen antalya veya eskişehir'de daha keyifli ve ekonomik yaşarsın.

27 ekim 2021 21:48

2. Üniversiteyi eğitimi sürecinde Ankara'da yaşamış bir İzmirli olarak asla Ankara'yı bırakıp İzmir'e taşınmazdım. Deniz görmezse ölecekgillerden değilseniz size de tavsiye etmem.

27 ekim 2021 21:54

3. Daha açık yazayım, tusta yazmayı düşünüyorum, iş imkanları bizim için benzer büyük illerde :) a2 biraz daha açıklar mısın, deniz görmesem ölmem ama ankara çok sıkıcı değil mi?

27 ekim 2021 21:59

4. Ankara sıkıcı degil tabii ki suslu. Sosyal hayatin cok gelismis oldugu, surekli konserler olan, tiyatrosu operasi tıklım tıklım bi sehirden bahsediyoruz nasil sıkıcı olabilir?

Kafa dengi birkac arkadas da buldugunuz zaman ankaradan baska yerde asla yasamak istemezsiniz. Ne istanbul gibi kaos var, ne antalyanin sacma sapan sicagi var. Ankaraliyim diye torpil geciyo gibi olmak istemem ama bence turkiyede en yasanabilir sehirlerden biri, tabii yasadiginiz mahalleye bagli.

27 ekim 2021 22:08

5. bu arada ben de a2 gibiyim. üniversite için izmir'den ankara'ya geldim. ilk birkaç ay çok ağladım ama şimdi sadece ailemi görmek için gidiyorum izmir'e. konaklama seçenekleri de bence çok kısıtlı, ankara'da bulabileceğin siteleri, güvenlikli evleri, rezidansları bulamazsın. öğrenci semti denilen bornova'da bile doğru dürüst kitapçı yok, olan da inanılmaz pahalı satıyor, inanılır gibi değil. aşırı kitap düşkünü biri değilim ama ankara dost'un, kızılay'daki adım başı olan kitapevlerinin kıymetini anlıyor insan. tiyatro, opera, bale konularından bahsedilmiş. kesinlikle haklılar, izmir'de öyle bir kültür de yok. bu sene fuar açıldı da kasabaya sirk gelmiş gibi oldu şehir (gitmedik). benim tek eğlence anlayışım içip içip partilemek diyorsan o ayrı. şu an o eski rahat giyinme, özgürlük günleri falan da kalmadı her yer afgan, suriyeli dolu. kemeraltı'nda dükkanları tek tek ele geçirmeye başladılar.

memleketimi çok gömdüm biliyorum da şehrin abartıldığını ve gerçeklerin görmezden gelindiğini düşünüyorum.

27 ekim 2021 22:36

6. Sünger gibi para çeker büyük şehirler. Ben olsam büyük şehirlerin yanındaki küçük şehirleri yazarım. Hem eğlenirsiniz hem para biriktirirsiniz.

27 ekim 2021 22:37

7. Hayatımız çok yoğun geçiyor hastanede. Bir nebze çıktığımda ferahlamak istiyorum aslında. Hep denizli yerlerde öyle havadan gelen bir ferahlık hissederim. Hiçbir etkinlik olmasa da olan.

Tabi tek düşüncem bunun üzerinden kurulu değil ama bu var. Zaten sosyal hayatımız çok kısıtlı oluyor, deniz kenarında iki çay içsem bile rahatlarım gibi geliyor. Sadece içip içip partileme derdim yok, ankarada tüm etkinlikleri tükettim.

İstanbulu sormuyorum bile o halde :)

27 ekim 2021 22:54

8. Süslü elbette yaz delirdin mi. İzmirliyim Üniversite için ankaraya geldim ve gerçekten her gün operaya gitmeyeceksen ankarada boğan bi şehir. Hele bi de doktorsan zaten çalışma hayatın çok yoğun biraz daha kolay sakin bi şehir tercih etmek en mantıklısı.

Ben sık sık gidiyorum izmire hala ankaradan kat kat daha ucuz ama izmire pahalı diyen çok gördüm. Liseden beri sokakları arşınlayan biriydim sanırım o yüzden uygun fiyatları yerleri bulmak benim için daha kolay oluyo.

İzmirin bence diğer şehirlerden pek bi farkı yok. Yani tr zaten üç yanı denizle çevrili mesele deniz değil bence o yüzden. Şehirde çok rahat kendi kendine zaman geçirebiliyosun. Ben her gittiğimde önce karşıya geçer orda birilerini ziyaret eder sonra vapurla pasaporta geçer bir şeyler dinleyerek biraz yürür alsancak iskeleden içeri girer yakında kitspları kurcalar bi kahve içerim aşırı keyifli gelir.

Günün sonunda gideceğin şehirde dolu dolu arkadaşın olmayacaksa bence izmir iyi bi tercih ya.

28 ekim 2021 09:30

9. Süslü sizin durumunuz için ben antalyayı öneririm. Hem daha sakin hem de daha yaşanılır bir şehir. Şehrin nerdeyse her yerinden denize girilmesi de büyük bir artı. İzmirde denize girmek için 2-3 saat en az yol yapılması gerekiyor ve son yıllarda kalabalık ve trafik çok arttı.

28 ekim 2021 10:34

10. Sil baştan başlamak adına antalya da uygun diyosun yani süslüm, ben de çok severim antalyayı. Yaşamak için de gayet uygun bir yer bence bu kadar şehir içinde koyları olan kaç yer vardır ki dünyada bile? Büyükşehir olup.

İzmiri ben de öyle hayal ettim lms süslüm :) bakalım hakkımızda hayırlısı fikirler için teşekkür ediyorum :)

28 ekim 2021 16:39