izmir'in kızları hakikaten güzelmiş?

çoğunlukla hem bakımlı hem fit hem de güzel kızlar gördüm istanbula kıyasla ama çok tek tip değiller mi? crop top ve şort üniforma gibi, hiç orijinal bir tip görmedim 1 haftada.

1. İzmir'e üç kez gittim kesinlikle İstanbul un kızlarını daha güzel buldum. İnsanların İzmir de güzel kız oranı daha fazla olduğunu düşğnmesine sebep olarak diğer çopu şehirlere göre daha açık giyinmeleri olduğunu düşünüyorum.

29 nisan 2022 22:57

2. bir izmirli olarak tespitim su sekilde, izmirde bakimli kiz orani ankara ve istanbula kiyasla daha yuksek ama istanbulda izmire kiyasla cok daha fazla tarz sahibi kizla karsilasiyorsunuz gittiginiz yere gore. ornegin bagdat caddesi, cihangir veya modada ciddi anlamda tarz, sofistike kadinlar gordum ama izmirde pek karsilasmazsiniz bu kadar şık ve tarz insanlarla. izmirde insanlarin enerjileri ankara ve istanbula gore daha yuksek, bu da gorunumlerine pozitif etkide bulunuyor. istanbulda tarz kadin cokken bakimsiz ve guzel olmayan da cok oldugu icin izmir oransal olarak daha bakimli oluyor. ankarada yillarca yasadim ve orada durum daha farkli, zengin olanlar ciddi bakimli ama ozgun bir tarzlari yok. normal halktan kizlar bakimsiz ve zevksizler cogunlukla. tabi izmir icin mesela havanin pozitif bir etkisi var, kisin arabaniz olmadan da bir yerden bir yere daha şık sekilde erisebiliyorsunuz ankarada ve istanbulda bu daha zor, ankara bunun icin cok soguk, istanbul cok kalabalik ve buyuk. yazin ise ankarada ve istanbulda sort etek giymek yer yer daha zor olabilir taciz korkusu sebebi ile ama izmir bu konuda inanilmaz rahat cunku hava o kadar sicak oluyor ki zaten herkes oyle giyinmek zorunda kaliyor, bu da aliskanlik olmus sehirde. yazin da sort etek elbiseler daha guzel gosteriyor insanlari.

29 nisan 2022 23:16

3. bir de su var, izmirde ciddi bir balkan gocmeni nufusu var. gocmen kizlari da ciddi guzel oluyorlar genetik faktorler sagolsun. bunun da izmir kizlarinin hanesine bir arti olarak eklenmesinde etkisi oldugunu dusunuyorum.

29 nisan 2022 23:19

4. Ya bu arada a2 nin bazı söylediklerine katılıyorum. Ben İstanbul da yaşıyorum ve burada semtten semte giyim tarzı çok değişiyor. Mesela ben fatih teyken içimde dekolteli bir kıyafet varsa önümü kapatıyorum ama semt değiştirdiğimde daha rahat hissediyorum. Ayrıca hava şartları da giyim konusunda çok farkediyor ama bu durum izmir içinde geçerli. Ben kışın İzmir'e gittiğimde çok üşüdüm, İstanbul'dan daha çok hissediliyor soğuk havası. Dolayısıyla özel aracı olmayan kişiler pantolon mont giymek zorunda kalıyor bu da erkeksi bir görüntü oluşturuyor. Fakat tüm bunları bir tarafa bıraktığınızda İzmir in kızlarını daha güzel bulmadım.

29 nisan 2022 23:48

5. evet anon1 izmirin kisi cok pistir nemden dolayi dondurur insani ama benim soylemek istedigim suydu, izmir istanbul kadar buyuk olmadigi icin ve metro otobus dolmus agi da yeterli denebilecek duzeyde oldugu icin kisin bi yerden bi yere istanbula gore daha kolay ulasabiliyorsunuz, bu da giyimde seceneklerinizi genisletebiliyor eger toplu tasima kullanan halktan biriyseniz. arabasi olan her sehirde daha ozgur zaten. bir de sunlari atlamamak lazim istanbul turkiyedeki sanatin, modanin, guzelligin baskenti. meslektaslar arasindaki gelir duzeyi istanbulda cogu meslek icin izmire gore cok daha fazla. yine maddi olarak iyi durumda olan ailelere sahip ogrencilerin tercihi buyuk oranda istanbul universiteleri oluyor. istanbul kizlari bu durumda tabi ki de cok daha guzel, bakimli ve tarzlar.

29 nisan 2022 23:59

6. i̇zmir'de hep i̇zmirliler mi var sanki.

i̇zmir'de yaşadıkları için i̇zmirliyim diye gezinen tipler var bi de. bir arkadaş vardı i̇zmir'liyim diye geçiriyordu. kızın özü sivas'li çıktı varın siz düşünün

30 nisan 2022 00:05

7. Ben öyle düşünmüyorum ya. Benim tanıdığım İstanbullu, Sinoplu ve Trakyalı kızlar hep baya güzeldi tr ortalamasına göre. İzmirli olup güzel olan da tanıdım ama baya az. Bence güzel diye algı oluşmasının sebebi kendilerine iyi bakmaları, kıyafete, saça, makyaja falan daha çok önem vermeleri. Ya da ben böylelerine rastladım:)

30 nisan 2022 00:11

8. İstanbulda da hep istanbullular var zaten a3 aynen. Hangi büyük şehirde yedi göbek oralı olan insanlar çoğunlukta ki? Bir şehirde doğup büyüdüyseniz ya da en azından bi 4 5 sene geçirdiyseniz oranın kültürüne göre tarzınız şekilleniyor zaten. Türk kızları kökeni nereye dayanırsa dayansın kendiyle uğraşınca gayet güzeller bana kalırsa. Bulunduğumuz şehir kendimizle uğraşma şeklimizi değiştiriyor çünkü birbirimizden ve çevresel koşullardan etkileniyoruz ve sonucunda bir kültür oluşuyor.

30 nisan 2022 00:13

9. A2 +1 bakımlılar ve rahat bi şehir olduğu için insanlar da istediği gibi giyinebiliyor bu da özgüvene yansıyor, e insanın özgüveni yüksek olduğu zaman pozitif oluyor. Güzeller  mi ? Her şehirde olan kızlar gibi güzeller işte ama çevresel faktörler çok fazla.

30 nisan 2022 02:10

10. İzmirin kizlarinin populer olma nedeni; ulke eskiden cooook muhafazakarken bu tayfanin cok rahat olmasi ve cinselligi rahat yasamalarindandi. Tipki coğu at suratli rus karilarinin Dunyada yaptigi ün gibi. Hic begenmem izmir kizlarini  karadenizlilerden daha buyuk burna sahip olup bunun hic fark edilmemesi de ilginctir. Bi de Ciltleri gunesten marsik gibi oluyor bence. Ama bakimlilar asiri acik giyiniyorlar diye erkekler pohpohladi iste.

30 nisan 2022 02:52