izmir’in oturulabilecek merkezi semtleri hangileri?

süslüler istanbul’dan izmir’e taşınma planım var. izmir’i hiç bilmiyorum bu yüzden ilanlara bakarken evlerin iyi bir bölgede olup olmadığını anlayamıyorum. aradığım kriterler; ilkokula, markete, ulaşıma yakın, güvenli ve nispeten elit insanların yaşadığı bir mahalle olması. kira olarak da bütçem 3+1 ev için 1500-2000 aralığında. ev de çok eski olmamalı tabi. bilgisi olan süslüler yardımcı olabilirseniz sevinirim. teşekkürler şimdiden.

1. bornova'da kazım dirik mah, özkanlar (mansuroğlu mah)

18 ağustos 2020 14:31

2. Elit test sonucunuz kaç, ona göre semt önereceğim.

18 ağustos 2020 14:31

3. Biz iki yıl önce menemen taraflarında 3+1 eve 1100 veriyorduk süslü ki binamız çok yeni değildi.

18 ağustos 2020 14:36

4. merhaba süslü aradığın özelliklerde o fiyat biraz düşük kalabilir. 1. anonimin dediği yerlere bakın bence de.

18 ağustos 2020 14:43

5. A2 kız elit diyo inme iner menemende jgkfkf

Güzelyalı evleri bakımlı değil genelde, hatayda hakimevleri, nokta civarı, murat reis mahallesi civarlarına bak haritadan yakın yerleri görürsün. Karabağlar arap hasan mahallesinde oturdum uzun süre çok huzurlu bi yerdir metroya da çok yakın, hatayda sayılır ında aslında. Bunların hepsi metroya yakın. Karşıyaka tarafını hiç bilmiyorum ama.

Gelip 1 haftanı falan ayırıp ev gezmen lazım süslü. En temizi.

18 ağustos 2020 14:45

6. ben karşıyakalıyım, ilçe bazında açıklamaya çalışayım: karşıyaka: alaybey, tuna, bostanlı mah. kiralar daha pahalıdır ve evler eskidir. ama semtler nezih. genelde eski karşıyakalılar oturuyor bu civarda.

-yeni girne: ben burada oturuyorum. yeni yerleşim, evler güzel. ancak postacılar-onur mah. civarı maalesef biraz kötü semtler. insan profili iyi değil.

-örnekköy: yeni yapılan siteler, binalar güzel. semt de nispeten merkeze yakın. ancak site dışında oturulmaz.

-şemikler/demirköprü: evler yeni olmasına rağmen aşırı dip dibe, çok dar sokakları var. ben sevmiyorum.

konak: güzelyalı-göztepe civarları güzel ama sahile yakın yerlerde kiralar uçuk. üst kısımlar aşırı yokuş zaten sevemedim.

bornova: özkanlar, kazım dirik mah. kısımları güzel. genelde öğrenciler yaşar. eski bornovalılar daha evka 3 kısımlarındalar sanki. yanlışım varsa bilen düzeltebilir.

bayraklı: mansuroğlu mah. civarları iyi. çay, alpaslan mah. yaşanmaz.

kira bilgim yok, semtlere göre bildiklerimi yazmaya çalıştım, belki faydası olur. başka sorunuz varsa severek yanıtlarım

18 ağustos 2020 14:52

7. Ben zaten menemende 1110'e evler yani elit yerlerde 1500'e bulunmaz demek için yazdım fkfk.

18 ağustos 2020 14:55

8. a6 diyeceklerimi zaten yazmış katılıyorum. hemşehrim sen ne taraftasın yeni girnede :)

18 ağustos 2020 14:56

9. pehlivanoğlu'nun oralardayım dghjdk