kürtaj konusunda desteğe ihtiyacım var?

merhaba süslüler. hamile olduğumu öğrendim bu sabah ve salı günü muayene sonrası kürtaj olacağım umarım. ihtimal vermediğim bir şeydi ve bir anda kendimi bu durumda buldum şimdi kendimi çok garip hissediyorum. biraz desteğe korkacak bir şey olmadığını duymaya ihtiyacım var sanırım. çevremde bunu konuşabileceğim nişanlımdan başka kimse yok. zaten çok gizli olması gerek. en azından ekonomik durumumuz yetiyor buna ama yine de çok endişeliyim. sürekli nasıl olacağını düşünüyorum bi an önce bitsin istiyorum. suçluluk gibi duyguları hissetmemek için çabalıyorum. her şeyin iyi olacağına inanmak istiyorum. bu durumu yaşamış süslüler varsa eğer söyleyeceğiniz en küçük olumlu şeye ihtiyacım var. teşekkür ederim şimdiden

1. Ben de olmuştum. Hiçbir sorun olmadı, ilk başta psikolojik olarak kötü olmustum ama onu da anlatıyorsunuz. Hazır olmadığın bir zamanda ebeveyn olmak zaten çok yanlış, henüz tam olarak bir gelişim göstermemişken, doğmadan sonlandırmak herkes için en iyisi oluyor. Yaşamak kendi tercihi olmadığından zaten öyle bir hakkı da elinden almış olmuyorsunuz, şu an vücudunuzdaki bir parazitten farksız.

12 ağustos 2023 19:28

2. Süslü öyle korkunç bir ailede büyüdüm ki, şuraya yazsam cidden roman olur abartmıyorum. Dayaktan tacize Allah ne verdiyse hepsini yaşadım. Anneme demiştim zamanında, keşke beni doğurmasaydın aldırsaydın da bunca acıyı yaşamasaydım, beni kimseden koruyamadın yanımda olamadın bari bana bu iyiliği yapsaydın diye. O zaman çok kararsızlık yaşamış ama Allah'ın verdiği canı Allah alır diyerek babamın tüm hayırsızlığına rağmen doğurmuş beni. Sonra da bir sürü sebeple sahip çıkamamış ortalıkta kalmışım. Yani demem o ki süslü belki bir gün bu bebeği doğursanız daha büyük suçluluk duyacağınız şeyler yaşayacak hayatta, keşke beni doğurmasaydın diyecek. Bir de böyle bakın olaya. Belki benimki uç örnek veya belki siz daha iyi bir anne baba olursunuz bunu bilemeyiz ama hazır değilseniz, her anlamda gücünüz yoksa bir çocuğu dünyaya getirip onun günahını almayın derim. Suçluluk da duymayın. Kim bilir belki de bir tane daha benim gibi bir çocuk eklenmeyecek dünyaya.

12 ağustos 2023 19:32

3. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. A2 süslüm umarım hayatında çok güzel yerlere gelirsin acılarını dindirecek insanlarla karşılaşırsın

12 ağustos 2023 19:45

4. Üzülmeyin yahu... ne yapalım çekecek çilem varmış demek ki benim de.

İnşallah sizlerin ve çocuklarınızın, sevdiklerinizin hayatı çok çok güzel olsun. Kürtaja üzülmeyin. Bazen hiç olmamak var olmaktan daha iyi olabilir.

12 ağustos 2023 19:50

5. Süslü düğüne ne kadar var? Yani genel olarak mi istemiyorsun cocuk yoksa suan icin mi ? Ha evli de olsan yeni evliyken istememek gene hakkin aldirabilirsin ben hani cevre baskisi yuzunden mi mecbur kaldin diye merak ettim.

12 ağustos 2023 20:56

6. A6 süslüm evli değiliz henüz evlenmemize de daha var. Yani evlensek bile hiç istemiyor değiliz ama uzun bi süre istemiyoruz. Hiç zamanı değil. İlerde hamile kalmak istediğimde sorun olur vs de endişelerim de var aslında :(

12 ağustos 2023 21:14

7. a7 önerdiğiniz kitap şaka mı? açık açık yazmayayım ama kitapta kadın çeşitli şekillerde kürtaj olmaya çalışıyor ancak başarısız oluyor en son kertede sanırım ilaç içip saatlerce sancı çektikten sonra göbek bağını kendisini kestiği cenini tuvalette düşürerek kürtajı gerçekleştirmiş oluyordu.

kürtaj benim yaşadığım bir durum değil o yüzden yorum yapmak istemem ama senin için dua edeceğim soru sahibi umarım her şey gönlünce olur 🙏🏻

12 ağustos 2023 23:28

8. ss doğru zaman ve koşullar oluşmadan anne baba olmak çok çok kötu bir şey ve belki cevremizdeki çoğu insanın mutsuzluklarinin kök sebeplerinden biri. zamanı geldiğinde umarım iki güzel ebeveyn olursunuz maddi manevi hazır hissederken. şimdi doğru bir şey yapıyorsunuz ve bu çok çok fazla kadının illa ki bir kez başına gelmiş bir şey, annem benden önce ve benden sonra olmak üzere iki kez kürtaj olmuş mesela, ikisinden sonra da birer çocuğu oldu. İyi bir doktor ile özenli bir şekilde bu süreci atlatirsiniz hiç endişe etmeyin sağlıklı mutlu bir hayat dilerim Size.

13 ağustos 2023 01:14

9. Çok teşekkür ederim süslüm içimi rahatlattın...

13 ağustos 2023 10:11

10. A7 hayatla ilgili başka tavsiyelerin var mı?

13 ağustos 2023 14:24