kızlar artık istediğimiz gibi giyinebiliyor muyuz?

ben yazlık, tatillik yerlerde giyiniyorum. ama artık şehrimde şort giyemiyorum, gerçekten o bakışları çekeceğime giymem daha iyi diyorum. dün arkadaşımla alışverişe gittiğimizde 'sen neden şort giymiyorsun ya yanmıyor musun' dedi. ama bir de şöyle bir sorunum var, lütfen bu kısmı kendimi övüyormuşum gibi anlamayın. çevremdekilerin de söylediği bir özelliğim var şöyle ki göğüslerim büyük ve kalçalarım da aynı şekilde büyük ve belim de alt vücuduma göre ince. umarım burayı yanlış anlamamışsınızdır, sadece bedenimi tanımladım. az önce markete gitmek için dizin hafif üstünde bir elbise giydim ve gerçekten bakışlardan kendimi o kadar kötü hissettim ki. taksi durağında bir adam vardı ben markete giderken resmen izledi, ben dönerken de daha iyi izleyebilmek için arabasına geçti şok oldum. ve karşılaştığım ve saygısızca bakan erkeklerin yarısı bile değil resmen hepsi suriyeliydi. 3 genç erkek düşünün kaldırımın üzerine oturmuşlardı ben marketten dönerken. merak ediyorum kızlar sizler istediğiniz gibi giyinebiliyor musunuz? çevre etkisini umursamayıp giyiyorsanız eğer (gizlinot: tebrik ediyorum sizi keşke ben de umursamayabilsem) sizin karşılaştığınız bakışlar, tepkiler ne oluyor?

1. Çok tatlı sormussunuz yalnız umarım yanlıs anlamamıssınız vs diyerek, ben size maşallah diyeyim öncelikle, ama ben de yazlık yerler dışında şort giymiyorum bakışlar beni rahatsız ediyor. Kimseye aldırış etmeden fıttırfıttır yürüyüp gidenlere hep özenmişimdir :(

6 ağustos 2018 12:19

2. Giyimle alakalı elbette daha çok bakıyorlardır ama ben kapalıyım ve çoğu zaman ben de bakışlardan rahatsız oluyorum. bi düğmem mi açık kalmış diye şüpheye giriyorum öyle bakışlar yani. İlk cümlem yanlış anlaşılmasın lütfen istediğinizi giyin tabii ki sadece farkı söylemek için belirttim.

6 ağustos 2018 12:24

3. Valla her şeye bakıyorlar zaten süslüm.birkaç yıl önce istediğim şeyleri giyiyordum ama son iki yılda ülkeye bir şey oldu öyle igrenç şeyler oluyor ki insan giymeye korkuyor ne yazık ki.

6 ağustos 2018 12:26

4. bakan ayılar siz sadece kadın olduğunuz için bakıyor üzerinizde ne olduğu umurlarında değil. kara çarşaf giysen bile bakar onlar sınırları yok. o yüzden kendinizi açık hissetmeyin, bu sıcaklarda kendinizi kapalı kıyafetlere mahkum etmeyin ne isterseniz onu giyinini. bir kere geliyorsunuz hayata, ayılar için mi yaşayacaksınız kendiniz için mi? sıcaklarda uygun giyinme gibi basit bir olayı bile yapamayacaksak hiç yaşamayalım o zaman? öyle saçma şey olur mu ya. esas havaya göre giyinmemek saçma.

6 ağustos 2018 12:32

5.  ben ankara’da yaşıyorum ama aç gibi bakıyorlar biraz kısa bi elbise giyince ya da tayt falan giyince. i̇stediğim gibi giyinemiyorum ve eastpak tarzı sırt çantası takıyorum daha az dikkat çekmek için. beyaz tişört giydiğimde bile gözlerini göğüslerime diken tipler var. x rayden geçiyor gibi hissediyorum. bi gün göğüs dekoltesi olmayan geniş bi bisiklet yaka siyah tişört giymiştim milli kütüphanenin orda cık cık cık yapan bile oldu.

6 ağustos 2018 12:33

6. Antalya’da şort bol bol giyiliyor. Her yaştan insan şort etek giyiyor.

6 ağustos 2018 12:35

7. süslü arkadaşım araba ile falan almıyorsa evden bende dışarıda giyinemiyorum

6 ağustos 2018 12:36

8. süslüm ben de çok rahatsız oluyorum o yüzden giymiyorum giyene de "öyle giyersen bakarlar" diye alçak bir yorum asla yapmam zaten.

benim yaşadığım şehirde daha çok gençler değil de yaşını başını almış adamlar bakıyorlar deliriyorum. ama işte bunun kapalılıkla, açıklıkla bir alakası yok. yakın bir arkadaşım kapalı mesela, kızın boyu uzun ve kalıplı bir kız. vücut hatlarını gizleyen uzun feraceler giyer hep. ona bile hayvan gibi bakan adamlara şahit oldum. kim bilir kafalarında nasıl bir fantezi dünyası kuruyolar şerefsizler. kısaca bizim ne giydiğimizle alakası yok onların kirli zihinleri ve hayvanı dürtülerinden kaynaklı bu bakma olayı.

6 ağustos 2018 12:36

9. ben istediğimi giyiyorum valla hava 40 dereceyken, yobaz herifler nedeniyle kendimi kumaşlara boğup bunaltamayacağım. evet bakan oluyor ama umrumda değil. pantolon giyince de bakıyorlar, kışın boğazlı kazak giyince de laf atacak kişi lafını atıyor. bunun bir sonu yok. napalım evden mi çıkmayalım yani?

6 ağustos 2018 12:49

10. Onların benim bacaklarıma,göğüslerime bakarak pislik düşüncelerine meze olduğum aklıma geldikçe midem bulandığı için istediğim gibi giyinemiyorum.Evet bizi sindirdiler sonunda.ki ben zaten çok açık giyinen birisi değildim.Dün tişört altına da bol diz altı ince pantolon giyip bisiklet sürmeye çıktım.Yanımdan arabayla bir yaratık sürüsü geçti ve kafasını camdan çıkarıp bağıra bağıra laf attı.Çok hızlı gidiyordu plakasını alamadım.Artık katlanamadığımı hissediyorum.

6 ağustos 2018 12:49