kızlar kedim çıldırdı sürekli saldırıyor onu nasıl sakinleştirebilirim ?

odaya kapatmak istemiyorum am her yerim yara oldu. ne yapacağımı bilen var mi? ona kızmak istemiyorum

1. nasıl yani? biraz daha detay verirseniz

8 şubat 2021 11:19

2. bir arkadaşıma da aynısı olmuştu. bir saatliğine odaya kapatmıştı. kediniz tek kedi mi evde? bir de avlanma içgüdülerini pratiğe dökmezse saldırganlaşabilir. avlanma içgüdüsünü pratik yapabileceği farklı oyunlar deneyebilirsiniz. benim arkadaşım evde başka bir kedi alınca kedisi sakinleşmişti.

8 şubat 2021 11:20

3. Tuavletnin olduğu odanın kapısını kapatmış ben fark etmedim o tetiklemiş olabilir mi acaba?

8 şubat 2021 11:22

4. Yerinde durmuyor ordan oraya zıplıyor her yere saldırıyor elim paramparça şuan. Her şeyi deviriyor neden böyle olduğunu anlamadım. Evde tek kalıyor sebebi bu olabilir mi?

8 şubat 2021 11:23

5. Bazen tek kalıyor*

8 şubat 2021 11:24

6. kediniz yavru mu ve ne kadardır sizinle birlikte? yavru kediyse enerjisini atmak istiyordur evde tek kalıyorsa uyum konusunda sıkıntı yaşamıştır. her kedinin karakteri aynı olmuyor, kimi kedi insana ihtiyac duyuyor kimi kedi kendi halinde takılabiliyor. sakinleşmesi için (link: https://youtu.be/7rGLHfEIuyA link) bu müziği tavsiye ederim açın dinlettirin.

8 şubat 2021 11:32

7. bence odaya falan kapamayın ama kendi haline bırakın biraz, ilgilenmeyin. yatışır zamanla.

8 şubat 2021 11:33

8. aşırı enerjik olmak gibi mi yoksa aşırı saldırgan olmak gibi mi?

aşırı enerji atağı yaşıyorsa biraz koştursun, enerjisi biraz azalınca da oltayla oynatırsınız, enerjisini boşaltır.

saldırganlık atağı geçirdiyse veterinere götürmelisiniz, nörolojik bir rahatsızlığı olabilir ve tedavi edilir.

şuan için onu yalnız bırakın, uzak durun. size “saldırma” şeklinde bir atak geçiriyorsa kendinizi korumak adına ya onu ya kendinizi güvenli bir odaya alabilirsiniz, 45-50 dakika için. ama bu yalnızca tek seferlik bir acil durum önerisi. sakinleşince veterinere götürmeniz şart.

8 şubat 2021 13:23

9. anksiyetesi var muhtemelen benim başıma da geldi yabancı kaynaklardan çok araştırdım ve bu sonucu buldum. Kedim sakinleştirici kullanmasına rağmen etki etmiyordu hatta. karanlık bir odaya kapatın bir süre çünkü ışık uyarıcıdır onlar için. Yüksek sesli bir şey açmayın. Arada kapıya gidip canım kızım ya da oğlum güzelim diye sakin sakin konuşun kapının dışından. Bir kaç saat sonra yanınıza ödül mamasın alın kapının yanına çökün kapıyı biraz aralayıp mama verip sevin yarım saat aralıklarla bunu yapın. Kedi eski haline geri dönecektir ama bunu alışkanlık haline getirirse geçmiş olsun çok zor bir dönem sizi bekliyor. Ayrıca veterinerler hiç yardımcı olmuyor hatta sizi suçluyor. Hayvan davranışlarında uzman olan kişileri araştırın şehrinizde varsa onlara başvurun.

8 şubat 2021 16:56