kakao alerjisi sonradan oluşabilir mi?

iyi akşamlar süslülerim. çok fazla tüketmekten dolayı çikolataya(genel olarak kakaoya daha doğrusu)alerji oluşabilir mi sonradan? baya fazla tüketmeye başladım son 1-2 senedir falan. önceden böyle bir şey yoktu ama artık ne zaman kakaolu bir şey yesem ilk birkaç lokmada mutlaka hapşırıyorum. alerji midir bu yoksa başka bir şey mi?

1. Doktor değilim bilmiyorum ne olduğunu sadece Sonradan oluşabiliyor alerjiler ama şunu yaptım alerjik oldum denemez. Çok yemekle bir ilgisi yoktur.

25 ocak 2022 20:25

2. Sonradan ortaya çıkabiliyor, benim de 30 dan sonra alerjiö çıktı, ama çok yemekle bir bağlantısı var mı bilmiyorum

25 ocak 2022 20:39

3. Suslu bende de olustu. Hatta urtiker oldum yilbasi gecesi, acildeydim. Bundan sonra hep gozlemledim cikolata tuketince kasinmaya basladim hep. Hafif puturcukler de ciktk vucudumda. Yemedigimde olmuyor. Sonradan cikabilir bu arada evet. Bu tarz bir soru sormustum, ananesi, annesi vs 50 sinden sonra herhangi bir besine alerjisi cikanlar olmus, oyle yazmislardi.

25 ocak 2022 21:18

4. Direkt kakao değil de kakao da içeren bir üründeki diğer bir içeriğe alerjiniz olabilir.

25 ocak 2022 21:52