kapsüllü kahve makinesi mi almak daha mantıklı filtre kahve makinesi mi?

genelde dışarıdaki kafelerde americano vs içerim, şeker tüketmiyorum bu nedenle değişik aromalı kahveler de içmiyorum. sizce hangi makine daha mantıklı olur? çok kararsız kaldım :(

1. Filtre kahve makinasi alin sutsuz kahve seviyorsaniz. Kapsul makinalarin kapsulleri cok pahalilandi.

15 ocak 2023 18:22

2. Çok sık içmiyorsanız kapsüllü daha keyifli

15 ocak 2023 18:23

3. Americano seven birinin kapsülün yanından bile geçmemesi daha iyi olur. Kapsül dediğimiz zaten instant kahve çeşidi, 3ü1arada gibi.

15 ocak 2023 18:37

4. Biri espresso veriyor, diğeri filtre kahve. Kapsüle 3'ü 1 arada demek haksızlık, granül değil neticede. Herkesin evde tartı alayım, öğütücüye 7 bin bayilayim, aman iyi sıkıştırdım mi kahveyi gibi vakitleri olmuyor. Ya da el değirmeni alıp bir bardak kahve için 5 dk. Ogutmeye Vakit harcayamiyor. Bu kahve işi çok enteresan. Otomatik makineler çamur, giriş seviye espresso makineleri b.k. delonghiler kötü, modifikasyona ihtiyaci var. Osunu busunu değiştirirsen ancak işe yarar vs. Vs. Valla ben bir ara çok araştırıp yilmistim. Bütçen yoksa 3'u 1 arada icecekmissin de bilmem neymiş de. Bence nespressonun espressolari güzel ama kendi markasinin kapsülleri. Filtre kahve için de makineye gerek var mı bilmiyorum. 3 bardak falan üst üste icilmiyorsa french press de iş görüyor.

15 ocak 2023 19:01

5. kapsüle o kadar para bayılmaktansa paket filtre kahve alıp kullanmak daha mantıklı geldi bana da. aslında termosa koyup yanımda götürmek istiyorum sabahları. dediğiniz gibi french press de iş görür sanki

15 ocak 2023 19:24

6. Yıllardır paket filtre kahve ve filtre kahve makinesi kullanıyorum, öyle değişik kahve çeşitlerini aramadığım için kapsüllü makineler hiç ilgimi çekmedi, gereksiz kapsül atığı çıkartmak mantıklı gelmiyor bana.

15 ocak 2023 19:30

7. Para varsa nespresso, daha az varsa tam otomatik, en azda filtre kahve makinesi.. nespressonun vertuo'su var şu an, eski kapsüllerden bile daha lezzetli. Muhteşem ötesi kapsül yapmışlar. Makinelere bok atanlar da kahveden gerçekten anlamayan, hayatında yurtdışına çıkmamış insanlar

15 ocak 2023 19:33

8. Bu arada makinelere ben b.k atmıyorum. Herkes böyle diyordu ve asabim bozulmuştu cidden. Ekonomik gücün yoksa asla kahve icemezmissin gibi bir hava var kahve forumlarında.

15 ocak 2023 19:50

9. Senin için yazmadım a5cim, aynı fikirdeyim, nescafe lükstü biz çocukken :)

15 ocak 2023 20:37

10. İkisi de değil mokapot americano seviyorsanız