kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum?

süslülerim biraz içimi dökmek istedim. lise1-2. sınıfta okulumda çok mutluydum mental açıdan da iyiydim sonrasında okul değiştirmek zorunda kaldım lise3-4 te sürekli ağlama isteği oluyordu okulda gözlerim doluyordu ve kendimi hiç oraya ait hissetmiyordum arkadaşlarım yine vardı ama mutsuzdum. şimdi üniversiteye başladım o hissin geçeceğini umuyordum ama aynı his devam ediyor içimden ağlamak gelmiyor ama kendimi buraya ait hissetmiyorum. sanki bu hayata başka bir yerden ışınlanmışım gibi, kendi hayatımı yaşamıyormuşum gibi geliyor. daha önce hiç gitmedim ama psikoloğa mı gitmeliyim? gidersem ne anlatacağımı bilmiyorum hayatımda bir sorunum yokmuş gibi geliyor. böyle hisseden süslüler var mı?

1. Bilinç dışına itilen sorunların farkında olmanız pek mümkün değil zaten süslü. İçinden çıkamadığınız ve sizi aşağı çeken bir ruh hali içindeyseniz bence destek almalısınız. Siz farkında olmadan depresyona dönüşebilir ki bu noktadan sonra destek almak daha da güçleşir.

7 haziran 2022 22:48

2. A2 yani evime ait hissediyorum mesela, ait hissetmediğin yerde rahatsız olunur diye düşünüyorum ve sürekli böyle hissetmek yorucu bence

7 haziran 2022 22:54

3. A1 teşekkür ederim süslüm

7 haziran 2022 22:54

4. Yakın arkadaşınız olmaması sebep olabilir. Kendinizi rahat hissetmiyorsunuz okulda ev konfor alanınız o yüzden eve ait hissediyorsunuz.

7 haziran 2022 23:17

5. Benim de böyle hissettiğim zamanlar olmuştu. sonra ben bitki değilim ki, bana bir kök lazım değil dedim. Önemli olan kendine ait olmak ve kendinin en yakını olmak, yalnızlığı kaliteli kılmak ve onu sevmektir diye düşünüyorum. Ama siz bulunduğunuz ortamı ya da konumu beğenmediğinizden ya da kendinize layık bulmadığınızdan bu hisleri yaşıyorsanız hayatınızla ilgili daha farklı kararlar almanız bence.

8 haziran 2022 01:12