ben de söylemiş olayım bence apolitik olmak işin ucu bana dokununcaya kadar susacağım demek
cahil olduklarını düşünüyorum, kendilerine yakın politik görüşü araştırmaya üşeniyorlar. türkiye gibi bir ülkede apolitik olmak en hafif tabirle pembe götlülüktür.
Çünkü ülkemiz siyasetinde bi tarafı destekleyen diğerlerini görmezden geliyor. Ben herkes mutlu olsuncuyum. Kendimi belli bir kalıba sokmak istemiyorum ayrıca.
her siyasinin birbirinden beter olduğu bir ülkede neden birilerini desteklesinler ki? bence iyi yapıyorlar apolitik olmakla.
Takım tutar gibi siyasi parti tutuluyor bu ülkede. Birisini iktidara getirdiğimizde o artık koşulsuz şartsız halkın desteklediği kişi olmaktan çıkmalı. Biz halk olarak iktidara getirdiğimizi eleştirmeli, verdiği sözleri tutup tutmadıklarının peşinde olmalı, iktidarın güttüğü politikaların doğruluğundan emin olmalıyız. Olmadı mı? Başkasını iktidara getirmeliyiz. Bir başka deyişle en büyük muhalefet halk olmalıdır. Ülkenin iyiliği siyasi partilerden üstündür. Medeni ülkelerde olan bu. Bizde ise millet canını verir desteklediği parti adına. Böyle iş olmaz. O yüzden apolitiğim diyebilirim. Ben partilerin vaat ettiklerine, ülkem için iyi olup olmayacaklarına bakarım. Şu ortamda destekleyecek parti de yok. Kötünün iyisini seçip oy basıyoruz.
Buradaki cevaplarda anladığım insanlar apolitik olmayı "herhangi bir partiye bağlı değilim" anlamında kullanıyor ki bu doğru bir tanım değil. Sosyal devlet anlayışına nasıl bakıyorsun? laik misin? Milliyetçilik senin için ne ifade ediyor? Kadın haklarına, lgbt bireylere bakış açın ne? Bunlara verdiğin cevaplar senin dünya görüşün dolayısıyla politik de duruşun. Bu konularda hiç görüşün yoksa, gündem takip etmiyor, ülke ve dünya için önemli olaylara kafa yormuyorsan apolitiksin. Yoksa liberalim ama hiçbir partiyi desteklemiyorum diyorsan apolitik olmuyorsun. Muhafazakarım ama şu an oy vermeye uygun bir parti görmüyorum dersen de apolitik olmuyorsun. Ya da kendini tek kelimeyle tanımlamıyor da olabilirsin mesela kadınların toplumda eşit birey olduğunu savunan, Atatürk milliyetçiliğe bağlı, sosyal devlet anlayışını benimseyen biriyim ama bir partiyi desteklemeyorum dediğinde de apolitik olmuyorsun.
öncelikle apolitikliğin "taraf seçmemek" ya da fanatik olmamak gibi bir anlam taşıdığını düşünmüyorum ben. sözlükte bile anlamı "siyasi görüş ve olaylardan habersiz veya onlara kayıtsız kalan" olarak geçiyor. yani gündemi takip eden ve olaylar hakkında ne olursa olsun bir fikri olan ve eleştiri sunmak isteyen insanlar herhangi bir partiyi desteklemese bile apolitik kategorisine girmiyor bence. ama özellikle üç maymunu oynayanların işin ucu henüz onlara dokunmadığı için sustuğunu düşünüyorum sizin gibi.
cahil olduklarını, okumadıklarını düşünüyorum. var olmak bile bir yere dahil olmak demek. aldığın nefesten içtiğin suya kadar, her şey bir taraf olduğunun açık açık kanıtı. apolitiğim diyorsa ya insanların apolitik olmasından çıkar sağlayan biridir ya da düpedüz beynini kullanmayan biridir.
apolitik duruşun karşısı parti tutmak mıdır?
bence bunların siyah ve beyaz olup olmadığını düşünün önce. aslında çoğu insan moral olarak aynı şeylere yakın hissetse de bu gibi terimlerin bilinçsiz kullanımı ile kendilerini yanlış yerlere konuşlandırabiliyor.
sorum size değildi, genel bir fikir düşürmek niyetindeydim a11. fakat siz kendinizi siyasi pusulada koumlandırabiliyor musunuz merak ediyorum.