kitap ve yayin evi sohbeti yapmak isteyen var mi?

iyi aksamlar herkese. son zamanlarda okuyup begendiginiz kitaplar ya da kitap türleri neler? (wattpad tarzi kitaplar haric) ben fantastik, bilim kurgu, distopik romanlar okuyordum genelde ama bu aralar klasik kitaplar okumayi siklastirdim. yayin evi olarak da is kultur yayinlarinin hasan ali yucel klasiklerini tercih ediyorum, iletisim yayinlarinin klasikleri de hosuma gitmeye basladi. sahaflardan da varlik ve oda yayinlarinin iyi durumda olan kitaplarindan bulursam aliyorum. eski kitaplari daha cok seviyorum^^ bunlarin disinda sel, ithaki, can, yky, metis, alfa genel olarak begendigim yayin evleri. bir de marcel proust, james joyce gibi yazarlari okumak icin kendimi yeterli hissetmiyorum. okumayi hic denemedim ama nedense bazi yazarlar icin 'alt yapimi saglamlastirana kadar okumamaliyim' seklinde bir on yargim var. okuyan ve goruslerini paylasmak isteyen var mi? son soru; orhan pamuk hakkinda ne dusunuyorsunuz? begenen cok begeniyor, begenmeyen de cok elestiriyor. bazi eserleri icin calinti diyenler de var hatta. bildigim kadariyla cevdet bey ve ogullari kitabini yazarken esinlendigi kitaplardan kendisi de bahsediyor zaten. ben sadece kirmizi sacli kaidn kitabini okudum ve begendim, akici bir kitapti. benim adim kirmizi kitabina da baslamistim devam edemedim, akmadi kitap. hakkinda fikrimin olusmasi icin kitaplarini okumak istiyorum. ilk kitabi olan cevdet bey ve ogullari kitabi ile baslayacagim, onerir misiniz?

1. Distopya benim de vazgeçilmezim oldu süslü. En son fahrenheit 451 ve beni asla bırakma okudum. Ikisini de oneririm

31 mayıs 2019 23:07

2. Fantastik ve distopya kitaplarına bayılırım. İthaki kitaplığımda en çok bulunan yayınevi. Kaliteli ve güzel kitapları var. Fantastik, distopya kitaplarında daha nadir tercih ettiğim yayınevleri Dex, On8, Epsilon, Artemis ve Pegasus.

Klasiklerde kesinlikle iş bankası. Tek geçerim.

Proust ve Joyce konusunda sizin gibi düşünüyorum. Altyapı gerektirdiğine inanıyorum. Belki önyargıdır. Bilemiyorum.

Orhan pamuk hiç okumadım. İlgimi çeken bir yazar değil.

31 mayıs 2019 23:14

3. Yıllardır hep can, yky, iletişim, doğan, iş kültür beşgeninde gider gelirdim. Son zamanlarda sel’in kitaplarını sevmiştim. Bu yayınevinden deniz gezgin’in ahraz’ını okuyup çok sevmiştim. Ama şu barkod ve taciz olayından sonra müthiş soğudum sel’den. Zaten iyi yazarlar bu olaydan sonra ayrılmış bu yayınevinden.

Bunun dışında kırmızı kedi de güzel kitaplar basıyor. Son zamanlarda bir de Jaguar kitap dikkatimi çekiyor. Birkaç kitap aldım. Felaketzedeler evi adlı kitaba başladım. İyi gidiyor şu an.

Bir de iletişim’in fiyatları canımı acıtıyor resmen. Asla dikkate değer bir indirim de yapmıyorlar.

31 mayıs 2019 23:15

4. Fahrenheit 451 biraz abartılmıyor mu sizce? Okuyanların yorumlarını merak ediyorum.

31 mayıs 2019 23:18

5. Fahrenheit 451'in abartıldığını ben de düşünüyorum. Şöyle ki yazarın elinde müthiş bir konu var ama dili soğuk. Bu kitabın güzelliğini alıp götürmüş. güzel bir konuyu yeterince güzel anlatamamış yani.

31 mayıs 2019 23:27

6. Ben de atwood damızlık kızın öyküsü, yeni dünya düzeni, otomatik portakal'i ve yevgeniy zamyatin'in "biz"i  distopik kategoride beğenerek okuyanlardanım. Eğer okumadı iseniz tavsiye ederim.

Bunun dışında distopik kategorisine girer mi emin değilim; ancak saramago'nun görmek , körlük kitaplarını da tarz olarak beğendiğim kitaplar olmuşlardır. Bunlar da tavsiyemdir.

Orhan pamuk sormuşsunuz. Ben "benim adım kırmızı" kitabını okuyabildim. Onu da okuduğum zamanlarda kitap yarım birakma huyum olmadığından bitirdim. Sonrasında masumiyet müzesi hediye geldi. Tam senin tarzin dediler. Olmadi. Okuma hevesiyle kafamda bir tuhaflık kitabını arkadaşımdan ödünç aldım. Devam edemedim. kendisinin betimlemeleri ile ilgili sorunum var sanırım. Bir odanın sayfalarca tasviri yapılınca gözümde canlandırmak yerine kitaptan uzaklaşıyorum. Halbuki tahayyül yeteneğim gelişmiştir. Ancak orhan pamuk'un kitap dünyası çekmedi beni hiç.

Yayınevi olarak iş kültür ve yapi kredi yayınları çevirilerini özenli buluyorum.

31 mayıs 2019 23:34

7. İnsan cok kitap okuyor ama bazi yazarlari okurken sanki lezzetli bir yemek yermis gibi haz duyuyor. Cok baska bir duygu bu ve bunu turk yazarlardan ihsan oktay anar, orhan pamuk, ahmet hamdi tanpinar'da yasiyorum. O nedenle ben seven taraftanim. Sevmiyorum diyen cogu insanin kitaplarini okumadigini goruyorum. Denemedigin sey icin fikir belirtmek bana dogru gelmiyor. Okuyup sevmeyene ise sonsuz saygi duyuyorum. Bu tip seyler asla genellenemez bence. Ben de tarantino sevmiyorum ornegin ama onu sevenler "anlamadin ondan" dediklerinde hissettigim seyle bazi yazarlari, turleri sevmeyenleri ezmek de ayni sey. Cok oznel konular acikcasi.

31 mayıs 2019 23:34

8. Bir de benim en sevdiğim yazarlardan bir tanesi ihsan oktay anar'dır. Kitaplari iletişim yayınlarından çıkar. Sorduğunuz soru ile alakalı olmadığı için ayrıca cevapliyorum. Aslında kitapları anlattığı zaman diliminden azade olarak da değerlendirilebilir. Misalen size 1600 yılındaki istanbulu anlatırken bir bakmışsınız ilk cağda dini kitaplarda geçen bir kardeş kavgasından dem vurmuş bir bakmışsınız günümüzdeki olayları okuyorsunuz. Özellikle puslu kıtalar atlası, 7. Gün, suskunlar, amat, galiz kahraman en begendiklerim. Bi tek kitab-ul hiyel ile efrasiyabin hikayeleri kaldı. Onların da hatrı kalmasın. Kısaca okumanızı tavsiye edebileceğim ender yazarlardan birisidir. Okurken kendinizi şimdi burada gerçekte kimi anlatıyor diye düşünürken bulacaksınız. Yalniz bir sayfaya yakın anlatim bozuklugu olmadan cumle kuruyor. Bazen türkçenizden şüpheye düşürüyor.

Bunun dışında barış bıçakçı ilgimi çeken yazarlardandır. Sizin tarzınız değil belki. Sinek ısırıklarının müellifi, bizim büyük çaresizliğimiz okuyup Beğendiklerim arasında.

Trevanian şibumi 'yi tavsiye ederim. Trevanian değişik bur yazar. Anlattığı her şeyi derinlemesine anlatıyor.

Ayn rand eğer bulabiliyorsanız hayatın kaynağı ya da eski basimdaki çevirisi ile bir pınar ki önerebileceklerim arasında. Atlas silkindi üzerine de methiyeler düzüyorlar. Ancak sinan çetin yayın haklarını elinde bulunduruyor rand vakfı da telif nedeniyle basım yaptırmıyor sanırım. Bu sebeple baskısı yok. sahaflarda uçuk fiyata bulunuyor. Ya da benimle iletişime geçin 5000 kitap diye arşivden pdf göndereyim.

Türk yazarlardan ahmet hamdi saatleri ayarlama enstitüsü ve peyami safa tavsiyemdir.

31 mayıs 2019 23:49

9. (yazar: Beatrix kiddo) bu skandali duymamistim cok sasirdim. Tam bir sark kurnazligi bu yaptiklari. Ozellikle yasayan, degerini bilmemiz gereken yazarlarimiza bu tebiyesizligi yapmalari cok ayip. Bendeki kitaplarin bandrollerini kontrol ettim simdi, orjinal cikti hepsi. Asla tercih etmem bundan sonra. Orhan pamuk kitaplarinin yazdigi siraya gore okunmasini oneriyor seven cogu kisi. Ben de ilk kitabi olan cevdet bey ve ogullari ile baslamayi dusunuyorum ama siz ne onerirsiniz? Okuma sirasinin onemi var mi gercekten acaba?

1.anonim; beni asla birakma'yi duymamistim, bakacagim. Oneriniz icin tesekkur ederim ^^

2.anonim; klasiklerdeki romantik akimlari seviyorum ben ama vicik vicik ask romanlarini ben de sevmiyorum hic. Edebi bi deger de bulamiyorum onlarda. Ephesus gibi yayinlarin tarzini hic begenmiyorum. Fantastik kitaplarda yuzuklerin efendisi tarzi kitaplari seviyorum. Son yillarda okudugum en iyi fantastik seri jasper kent'in 12 serisiydi can yayinlarindan. Mutlaka bakin derim.

3.anonim; ithaki'nin bilim kurgu klasikleri serisine bayiliyorum. Asimov'un vakif serisini okudunuz mu? Henuz okumadiklarim arasinda en cok bu seriyi merak ediyorum. En kisa zamanda okurum umarim. Dex ve on8'i duymadim hic hemen bakiyorum.

(yazar: Bircis) sel yayinlarinin barkod skandalini yeni ogrendim ben, bundan sonra tercih etmem. Taciz olayini bilmiyorum, uff bakmak bile istemiyorum. Iletisim yayinlarinin fiyatlari beni de uzuyor :( Jaguar yayinlarini duymadim ona da hemen bakiyorum. Kitap onerisi icin tesekkur ederim^^

Fahrenheit 451 konusunda kesinlikle anonim 3'e katiliyorum. konusu beni cok heyecanlandirmisti ama anlatimi konuya gore zayif kalmis. Okurken dusunmustum hatta farkli bi yazar bu konuyu nasil isledi acaba diye.

(yazar: Matahhayriye) utanarak soyluyorum ki damizlik kizin oykusunu okumadim hala. Kitabi okuyup ardindan dizisini izlemek istiyorum. Otomatik portakali okudum ardindan filmini de izleyince daha vurucu oldu. Korluk kitabina baslamistim birkac sene once ama agir gelmisti bana. saramago okumaya farkli bir kitabi ile baslayip butun kitaplarini okumak istiyorum. Baslangic olarak hangi kitabini onerirsiniz? Ihsan oktay anar'i oneren cok oldu. Suskunlar ve puslu kitalar atlasi kitaplarini aldim okunmayi bekliyorlar. O kadar guzel anlatmissiniz ki okumak icin sabirsizlaniyorum su an. Peyami safa begendigim yazarlardan ama kitaplari bana cok kisa geliyor tadi damagimda kaliyor. Okurken hep su katakteri biraz daha derinlestirseymis keske diyorum. Ayn rand da gozumu korkutan yazarlardan. Yasamak istiyorum kitabi var bende ama yazi fontu cok kucuk elime alip okumak icin gerekli motivasyonu bulamiyorum. Kitaplari da karaborsa zaten. Kindle'dan okuyabilirim ancak. Bahsettiginiz butun kitaplari ve yazarlari not aldim, onerileriniz icin tesekkur ederim^^

1 haziran 2019 00:39

10. Vakıf serisini henüz okumadım ama çok merak ettiklerim arasında.

On8, oldukça kaliteli kitaplar basan bir yayınevidir. Yürüyen Kentler serisini öneririm.

Dex'in kağıt kalitesi berbattır. Her kitabı iyi değildir. Öneri isterseniz. Usta serisi - Maria V. Snyder ve Meleğin Düşüşü Serisi - Susan Ee öneririm.

Deli dolu'da önerilerim arasındadır. Yine çok kaliteli bir yayınevi. Patrick Ness'in Kaos Yürüyüşü serisini öneririm oradan da. İlk kitabı Umut Bıçağı.

1 haziran 2019 00:57