lensin sağ mi sol mu olduğunu nasıl anlıyorsunuz?

3. paket lensimdeyim ve hala hangi 3lu sağ hangi üçlü sol anlamıyorum.ustunde hiçbir şey yazmıyor.deneme yanılma ile buluyorum normalde. bir arkadaşım ben aldığımda elle yazılmış oluyor sağ sol diye dedi.ben hiç böyle bir şeye denk gelmedim.sag sol olayı yok mu diye düşünüyorum artık ama lensi taktığım gözüme göre rahatlığı değişiyor.nasil anlaşılıyor yoksa böyle bir şey yok mu?

1. Lens kaplarinin ustune L R harfleri vardir. L (left) olana sol gozunuzdeki lensi R(right) olana sag gozunuzdeki lensi koyarsaniz her gun deneme yanilma yoluna gitmezsiniz. Ya da kapak renkleri farkli oluyor. Ordan anlayabilirsiniz.

9 şubat 2020 17:40

2. Süslü kullandığınız markayla alakalı sanırım. Ben oasys lens kullanıyorum üzerlerinde numara yazıyor. Bi kutuda da 6 tane oluyor.

9 şubat 2020 17:41

3. Süslü sağ sol farklıysa eğer aldığınız optikte yazarlar sağ sol diye, yazmıyorlarsa da kenarda numaraları yazıyor lenslerin. Reçetenize bakın sağa sola göre siz yazın

9 şubat 2020 17:41

4. Süslü üç lensimde de bu left right var mı diye bakmıştım,yeni aldığıma şuan tekrar baktım ve cidden yok.

Plastikte silik olarak yaziyordur diye flaşla bile baktım.

Üstünde rx only ve lot yazıyor.R ve L ye dair tek şeyler bunlar.daha önce araştırdım diye hatırlıyorum ve alaksi yoktu diye biliyorum.

9 şubat 2020 17:46

5. Lenste sag sol farki yok, benim kullandigim lenslerde yok en azindan. Numaralari farkliysa optik karistirmamak icin yaziyordur. Ben de kendim yaziyorum ustune sag sol diye, ama kutuda yazmiyor.

9 şubat 2020 17:50

6. Iki gözüm de aynı numara kızlar.

Numara yazıyor dediğiniz ne oluyor acaba? anlamadim. Numaraya göre nasıl anlayacağım?

Air optix night and day var şuan elimde.oasysde kullanmıştım onda da her şey aynıydı.

9 şubat 2020 17:52

7. O zaman fark yok herhalde ama rahatlık açısından fark ediyor gibi geliyor bana.herhalde psikolojik yani bilemedim.

9 şubat 2020 17:54

8. Bir kutuda sağ ve sol lens yok YAV NERDEN ÇIKARDINIZ BUNU. Göz numaraları farklı olan insanlar iki farklı kutu kullanıyo o yüzden sağ ve sol diye yazıyolar lens saklama kabının üzerine

9 şubat 2020 17:59

9. Süslü aynı numaraysa sağı solu olmuyor evet, belki arkadaşınızın numaraları farklı olduğundan iki kutu alıyordur tek seferde. Siz rastgele kullanabilirsiniz. yalnız kullanmaya başladıktan sonra sağ solu karışık takmayın birinde enfeksiyon gibi bi durum olursa diğeri de etkilenmesin

9 şubat 2020 18:36

10. Anladım kızlar, teşekkür ederim ☺️