likit mat ruj nasıl sürülür

Merhabalar. indirimden the balm charming'i almışken sorayım dedim eheheh. şimdi tabii ki internette videolar izledim. yalnız onlarda dudak kalemiyle, ruj fırçasıyla falan çerçeveliyorlardı dudağı. ben sadece rujun kendi aplikatörünü kullanarak sürmek istiyorum. bazı videolarda bir kere hafifçe sürüp dudağınızı birleştirin, dudağın şeklini verdikten sonra ikinci katı geçin demişler. bazı videolarda ikinci kat kurutur, dudaklarınızı birleştirmeyin falan. hangisi doğru? siz nasıl sürüyorsunuz?

1. kendi aplikatörünü dudak kalemi gibi kullanarak sürmeye önce dıştan başlayıp ortada tamamlıyorum. the balm ın bu rujları ilk katta çabuk sabitleniyor istersen rengi daha da belirginleştirmek için ikinci katı geçebilirsin. son adım olarak da dudağın iç kısmındaki fazlalığı birikme yaparak dişlerime bulaşmasın diye kulak çubuğu yardımıyla temizliyorum.

5 mart 2016 00:01

2. ben de kendi yolumu anlatayım zira bahsettiğiniz yönteme benziyor. fırçaya geleni hiç sıyırmıyorum çünkü miktarı bana az bile gelebiliyor, onu direkt olarak alt dudağımın ortasından kenarlara doğru aplikatörle uyguluyorum. çok kenara getirmeden dudaklarımı birbirine bastırıp üst tarafa da geçmesini sağlıyorum, bu işlemle hem dudağımın büyük bir kısmına sürmüş oluyorum, hem de fazlalığının çizgi kısmında sorun çıkarmasını engelliyorum. daha sonra aplikatörde kalanla çizgilerin üzerinden dikkatlice geçiyorum, bazen yetmeyebiliyor, kurumadan hemen ikinci katı sürüyorum o durumda. bir de balm'ın aplikatörü biraz fazla süngerimsi, düz çizgi çekilmiyor çoğu zaman. ben o durumlarda yamuk kısımları ruj henüz kurumamışken benzer renkte bir kalemle düzeltiyorum, kalem bir fırça görevi görüyor ruju da üzerine alarak. umarım anlatabilmişimdir.

5 mart 2016 00:08

3. çok teşekkür ederim cevaplar için <3 (yazar: arfeiniel) (yazar: redhed) (yazar: nilll)

5 mart 2016 00:10

4. kullanacağınız likit mat ruj normal likit mat rujlara kıyasla daha fazla kurutuyorsa ilk olarak bir dudak peelingi yapmanızı tavsiye ederim. ardından dudaklarınızı nemlendirip biraz emilmesini bekleyin. ruju sürmeden önce bir peçete ile dudağınızdaki fazla nemi alın. likit mat rujun aplikatörünü dudak kalemi gibi kullanıp önce dudaklarınızı çerçeveleyin. (bu aplikatör ile ilk başlarda biraz çerçevelemek zor olabiliyor ama sonra sonra alışıyorsunuz. eğer kullandığınız likit mat rujun kalemi varsa tavsiyem kaleminide satın almanız.) sonra dudağınızın tamamını doldurun. bir kapatıcı yardımı ile yanlışlık yaptığınız yerleri düzeltebilirsiniz.

5 mart 2016 00:28

5. charming'i kat kat sürmemenizi tavsiye ederim. ekstra kuru olur. ben önce çerçeve yapıyorum sonra içini dolduruyorum.. charming'de ayrıca kaleme gerek yok çünkü saniyesinde kurumuyor düzeltme şansınız var.

5 mart 2016 01:17

6. tamam ikinci kata gecmiyorum o halde, tesekkur ederim :)

5 mart 2016 10:43