lisede dil bölümü okuyan kardeşlerim?

merhaba süslü kardeşlerim. kızım anadolu lisesinde okuyor. bölüm seçmemiz gerekiyor. dil bölümü seçmek istedi. okul da rehber öğretmen ve diğer öğretmenleri ile görüştük. onlar da kızım için uygun olduğunu söylediler. dil bölümü seçimini yaptık. ama ben teredütte kalıyorum içten içe. kendi seçimi ama ileri de zorlanmasını istemiyorum meslek alanında. lise de dil okuyan süslüler, konu ile ilgili tecrübelerinizi anlatırsanız çok sevinirim.

1. Bu ülkede İngilizce bilen birisi aç ve işsiz kalmaz. Bu kadar söylüyorum

17 ocak 2023 13:41

2. ben okudum, mütercim tercümanlık mezunuyum. sözlü çeviri için şunu diyebilirim ben 2 yıl önce yeni mezun olmama rağmen saatlik 250 tl alıyordum. haftada 10 saat iş yapıyordum. yazılı çeviri yaparsa asgari ücretin biraz üstünde kazanır. biraz risk alırsa şu an yurtdışında yaşıyorum, günde gerçek manada 30 dk çalışarak ayda 2 bin euro alıyorum (türkçe ve ingilizce bildiğim için işe alındım). eşim olmasa 2 bin euroyla geçinemem tabii

17 ocak 2023 13:41

3. a2 merhaba, anonimden çıkmanız mümkün mü? üniversitede dil okuyan biri olarak sormak istediklerim var, eğer kabul ederseniz.

17 ocak 2023 13:50

4. çok teşekkür ederim süslüler. iş arkadaşlarımla da konuştum. onlar da hemen hemen a1 gibi cevap verdiler.

17 ocak 2023 13:54

5. İngilizce bilen birisi aç ve işsiz kalmaz mı?? bu 20-30 yıl önce geçerliydi bugün bakın bakalım etrafınıza dil okumuş ya da yeni mezun başta kaç tane insan işsizlikten ya yl yapıyor ya da gidip ikinci bir bölüm okuyor. O da arkasında aile desteği varsa tabii. Yoksa en iyi şartla kasiyer ya da satış görevlisi oluyor bu çocuklar işsiz kalmamak varsa kyk borçlarını ödemek için. O yüzden ss anne olarak endişesinde çok haklı. yurt dışına çıkış imkanı orada çalışmak herkes için her koşulda geçerli değil onun için kızının mutlaka bir b planı olsun. bu devirde ingilizce tek başına asla yetmez şimdiden imkan varsa ispanyolca rusça portekizce onlar olmuyorsa hiç değilse almanca gibi ekstra diller öğrenmeye başlasın ve farklı ilgi alanları geliştirsin. öyle dile arkamı vereyim nasıl olsa işimi bulur para kazanırım devri çoktan geçti. ülke işsiz filologdan geçilmezken dil edebiyat bir şekilde çeviri işi bulurum nasılsa diye mütercim tercümanlık okumak amelelikten öteye gitmiyor. ülkenin geldiği durum ne yazık ki.

17 ocak 2023 14:37

6. Yani dil bilmek iyi bir şey ama yanına başka bir şey koymadan bir hiç. O yüzden dil okumak bana çok saçma geliyor.

17 ocak 2023 14:59

7. ing mut ter mezunuyum. anonim 5 ve 6 gibi felaket tellallarina bakmayin. mezun olmadan once bu tipler cok moralimi bozardi. cok cok onu acik bi alan diyemem ama kesinlikle o kadar kotu degil durum. iyi universitelerde okursaniz ist ankara izmir unilerinde kasiyer falan olmaz dil mezunu insan, en kotu ihtimalle dil kurslarinda ogretmenlik yapiyorlar.

17 ocak 2023 15:00

8. a5 ve a6'ya soruyorum neyin geleceği parlak bu ülkede tam olarak? hangi meslek sorusu açılırsa açılsın altına "ay okunmaz artık o bitti güzel günleri" diyen tipler damlıyor.

yabancı dil gayet güzel, kendini geliştirmeye çok açık bir alan. istediği sektöre de yönelebilir. isterse turizme yönelir, isterse reklamcılığa, isterse eğitime, isterse satış pazarlamaya. isterse ithalat ihracata, isterse yayıncılığa. tamamen kendisine kalmış.

17 ocak 2023 15:10

9. Mütercim tercümanlık mezunuyum 2015'te mezun oldum. 1 gün bile tercüman olmayı düşünmedim. Şuan dijital pazarlama alanındayım. Kendi çocuğum dil okumak istese yönlendirmem

17 ocak 2023 15:13

10. Ben lisede dil okumak istemiştim, ailem izin vermedi, başka bir bölüm okudum ama ingilizceyi hiç bırakmadım. Şimdi iyi ki diyorum, hem başka mesleğim hem de ingilizcem olduğu için kendi işimi uluslararası şirketlerde yapıyorum.

17 ocak 2023 15:35