losyon ve krem arasındaki fark nedir?

merhaba süslüler, nemlendirici arayışındayım şu sıralar. missha'ya baktım ve orada "hyaluthione soonsoo" serisinin hem nemlendirici kreminin hem de losyonunun olduğunu gördüm. losyon ml/fiyat hesabına bakılırsa daha hesaplı geliyor, öğrenci olduğum için de fiyat farkı aklımı çeldi açıkçası. bu arada cilt tipim normal, hangisini tercih etmeliyim? losyon nemlendirme etkisi ve kıvam olarak daha mı farklıdır?

1. bu arada uygun fiyatlı dermokozmetik marka/ürün öneriniz varsa da çok mutlu olurum.

23 haziran 2020 09:08

2. losyon kıvam olarak daha akışkan ve ince olur genellikle karma/yağlı ciltlere verilir. normal cilde ikisi de olur herhalde. losyon nemlendirme açısından kreme göre daha hafif kalır.

23 haziran 2020 09:09

3. anonim2, cevapladığınız için teşekkür ederim.

23 haziran 2020 09:13

4. Losyonlar daha çok su barındırır ve içeriğinde pek fazla occlusive (gizlinot: yani cildin dışında bariyer oluşturup transepidermal su kaybini engelleyen içerikler) olmaz. Yalnızca emollient (gizlinot: yani hücre yapılarını yumuşatan yağ vb. içerikler) bulunur. Kremlerde ise genelde hem humectant (gizlinot: havadaki neme yapışıp cildin alt tabakalarına bu nemi çeken içerikler), hem emollient hem de occlusive bulunur.

23 haziran 2020 10:29

5. anonim 3, çok teşekkür ederim. verdiğiniz bilgilere ek olarak bunları araştırıp öğrenebileceğim bilimsel bir kaynak var mı? cilt bakımına ilgi duyduğum bir dönemdeyim. ingilizce/türkçe fark etmeksizin öneriniz varsa çok mutlu olurum.

23 haziran 2020 10:34

6. Pubmed

23 haziran 2020 11:12

7. anonim 4, teşekkür ederim.

23 haziran 2020 12:04