mikrokaynak yaptıranlar bakabilir mi?

merhabalar, aranızda ya da çevrenizde mikrokaynak yaptıran var mı acaba süslüler? kullanımı rahat mıdır, önerir misiniz? 200 adet kaynak 1000-1250 arası bi fiyata geliyor. sizce maliyetine değer mi? saçlarımı kendimi bildim bileli hep kısa kullanıyorum, sağlıklı uzamıyor çünkü. çok sıkıldım ve değişiklik istiyorum. 4-5 ay kullanılabildiği söylendi, 3 saat süren bir işlemmiş. sizce değer mi dersiniz, fikirlerinizi merak ediyorum. şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim.

1. Ördürmeyi dene süslü?

7 kasım 2018 20:13

2. O nasıl bi işlem süslü? İlk defa duydum azıcık anlatır mısın rica etsem :)

7 kasım 2018 20:16

3. Boxbraid, afrika örgüsü yaptırabilirsin. Saçına yapay saç ekleyerek istediğin uzunlukta örebiliyorlar, hem de istediğin renkte. Fiyatları 300’den başlıyor. İstanbulda bunu yapan çok iyi afro insanlar var. 3 ay gidiyor

7 kasım 2018 20:20

4. Hmm, anladım. Cevabın için teşekkür ediyorum fakat devlet memuruyum, o saçı kullanmam kurum için devrim olur :)

7 kasım 2018 20:24

5. Merhabalar,uzun bi sure once bele kadar olan saçlarımı bir guzel yaktıktan sonra omuz hizasinda kestirdim ve kisa saci ( bana göre kisa geliyodu o zamanlar ) sevemedigim icin mikro kaynak yaptirdim.benim saçım kalin telii bi sac ve yandigi zaman kesildiginde küt gibi dümdüz bi kesim yapılmıştı.mikro kaynak yaptirdigim yer saclarimi kalin gorunce kaynaga uygun olsun diye uçlarını bi makineyle inceltti.uclari kendi sacimin kedi kuyruğu gibi kalmıştı.300 tane mikro kaynak yapildi.işçilik mukemmeldi.ayrimi olsun arkaları olsun cok iyi duruyodu bende uzun sac manyağı olduğum icin o donemler beni epey tatmin etmişti.eve geldim aksam ve yatamadim o sert sert keratinler sac derime batiyor,uyuyamiyorum derken 1 haftada Alıştım.yikarken acaip zorlaniyordum diplere krem asla degdiremiyodum cunku keratini kaynağı bozuyordu.sampuanida dikkatli kullaniyordum diplerde kalinti kalmaması icin ugrasip duruyodum. Dustan cikinca taramasi ayri bi olay,cok krem suremedigin icin ayrilmiyo birbirine dolaniyo 2 saat ugrasiyosun,tararken dikkatli taraman gerek yoksa sacini dipten koparirsin.1 ay gecince uzamaya baslar,sac diplerin yagli ise bi bakarsin banyoda 2-3 tanesi cikmis,dokulmus. Acik renk kullancaksan diplerden asiri belli olur,koyu renkte keratin kismi zamanla beyazlasir sık sık boyaya gitmen gerek.yani bunlari goz onune alacaksaniz yaptirin.3 ay sonra cikartmaya gittim saci.zaten yarisi dokuldu yarısıda dipten cikti uçlar inceldi.kaynagi cikartirken kendi sacimdan kaybettigim sac tellerini sana sayamam için acır.çareyi çıkartıp bi sure uzun saça vedalasip sacimi küt kestirmekte buldum,zira kuafor saçımın ucunu kaynak yaparken inceltmisti mecbur kaldim yani.eve geldigimde hala sacim dökülüyordu.yikiyodum banyoda elime geliyodu.toparlayana kadar anam ağladı canim cikti. Saçım icin denemedigim sampuan,bakim,maske,yag,serum,ot kalmadi anlayacaginiz.

7 kasım 2018 22:14

6. Merhabalar 5. Anonim öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Anlattıklarını ben de kuaförle paylaştım; saçlarım koyu olacak o keratinin beyazlaşması olayını sordum öyle şey olmaz dedi :) kullanırken yalnızca kaynağa maşa düzleştirici değdirmeyeceksin dedi. Bir de tangle teezer (böyle mi yazılıyordu) tarzı bi tarak gösterdi, açık uçlu tarakla saçlarımı taramam gerektiğini söyledi. Fakat krem kullanılmıyorsa gerçekten çok zor olur o saçları taramak, açmak...

Ha bir de çıkarırken dökülme olayını da sordum; saçlarımızın normalde de döküldüğünü, keratinin bu dökülen saçları tuttuğunu, çıkarırken dökülen saçların da bu 4-5 aylık kullanım süresinde dökülen saçlar olduğunu söyledi. Fakat ben en çok çıkarırken saçlrımın kopmasından, tülük tülük kalmasından, uzun süre toplayamamaktan korkuyorum :/ korktuklarım sizin başınıza gelmiş, çok geçmiş olsun... :/

Kaç kaynağı ne kadara yaptırdığınızı da sorabilir miyim mahzuru yoksa?

7 kasım 2018 22:27

7. Evet o taraktan o zamanlar bende satin almıştım.kalın,dikdortgen uçları açık,tararken kaynagin arasına giren bi tarak hala da duruyor kullanırım ozamanlar ise yaramisti baya bi.diplerdeki beyazlaşma sorununa gelcek olursak,beyazlaşmama gibi ihtimali yok.cunku kaynak taktirdiktan sonra saciniz komple dipten uca kaynakların o beyaz olan yerleride boyanıyor.ve yikandikca boyasi gidiyor,sac gibi değil yani yıkadıkça beyazlaşiyor.kuaforun dediğine katılmıyorum böyle bi sac azalmasi ve dökülmesi olamaz yarisini kaybettim. Devamlı kaynak kullancak insan olsam sorun degil ama kendi sacimi kullanmak istedim ben ve baya bi hacminde azalma vardi ve 2 ay dökülme devam etti.diyorum ya toparlayana kadar canım cikti.

Ben 2015 yılının ortalarında 300 tane mikrokaynaga 1600 kusurlu birsey vermistim.asiri pişmanda oldum sokaga attim yani.

7 kasım 2018 22:44

8. Anladım, toparlamanıza sevindim ama. Tekrar cevap için teşekkür ederim.

7 kasım 2018 22:52