mum yapmak çok maliyetli bir şey mi? bütün mumlar çok pahalı?

kızlar instagramdaki butik hesaplarda bile kavanozu 100-150 tl. biz kendimiz yapsak çok mu pahalıya gelir? malzemelere bakınca çok çok pahalı gelmiyor ama. bu hesaplar biraz ucuza satsa onlardan alıcaz zaten yani neden bu kadar pahalılar anlam veremiyorum üzülüyorum. mesela kokusu falan mı pahalı? tüketim amaçlı soruyorum

1. (link: https://www.youtube.com/watch?v=vt5zpXiTN9Y bu videodaki ) gibi yapabilirsin süslü. hatta direk hazır kokusuz mum+aktardan aldığın esansı karıştırıp da yapabilirsin. renkli olmasını istiyorsan pastel boya/gıda boyası da karıştır içine göz kararı. hazır mumu benmari şekilde ertitip içine esans ve boyayı karıştır. istediğin boyda bir kavanoza dök. fitilin yoksa fitil de al tabii ama hazır mumdaki fitili düzgünce çıkartıp tekrardan kullanabilirsin direk.

30 aralık 2020 19:55

2. Evdeki eski artık mumların hepsini bi kapta eritip mum yapabilirsiniz. YouTube'da parafinden nasıl yapıldığına dair çok video var ayrıca.

30 aralık 2020 19:55

3. süslüler çok teşekkürler aklımda ne zamandır. mum artıklarımı bile biriktiriyorum. ama bunları yapıp satanlar 50'ye koysa o kadar ucuza geliyorsa talep artmaz mı? çok saçma geliyor yaptıkları :d

ben kesinlikle kendim de deneyeceğimm

30 aralık 2020 20:05

4. Süslü ben de girişeceğim bu işe. Silikon kalıplar biraz pahalı geldi ama bana (niye pahali asla anlamıyorum). Eger cam bir kap icinde yapacaksaniz bu masrafa gerek yok bu arada. Deneyimlerinizi yazar misiniz ne aldiniz ne kadara aldınız kolay mi zor mu?

30 aralık 2020 21:01

5. Ben mum yapıyorum ve satıyorum. parafinin kalitesine göre kilo fiyatı 20-50₺ arası değişiyor, silikon kalıplar çok pahalı bir kilo parafinden yaklaşık 6-7 mum çıkıyor orta ebatlı. esanslar pahalı boyalar pahalı hiçbir şey ucuz değil ki. Ama şöyle söyleyebilirim kalitelisinden yapıyorsanız bile küçük - orta boy bir tane mumun maaliyeti en fazla 30₺. O yüzden 100₺ vermek yazık günah. Beğendiğiniz modeli atarsanız onun da maaliyetini söyleyebilirim

30 aralık 2020 21:12

6. Sorunuz varsa yardımcı olurum ben de yapana kadar çok araştırmışım :)

30 aralık 2020 21:12

7. Ay süslüm süper, ben kalıp olarak neler kullandığınızı merak ettim. Silikon kaplardan mı almalıyız yoksa mesela şöyle şeyler olur mu baska bir kaba (mesela cam) strech film sarsak sonra kaptan filmle çıkarıp filmi soysak? (Yani asla anlamıyorum kek kalıpları o kadar testten sundan bundan geçiyordur malzemesi falan hassastır ama yiyeceğe değmeyecek kalıplar dümdüz olsa bile 60 lira)

30 aralık 2020 21:47

8. Ben silikon kullanıyorum dediğiniz gibi olur mu bilmiyorum hiç denemedim silikonun böyle kendinden yağlı gibi bir yapısı var kolayca çıkıyor... satış yapmıyorsanız evet değmez yani almaya çok pahalılar. Ama kavanozda bardakta yapmanın maaliyeti çoook düşük onları deneyebilirsiniz fitil alın fitil klipsi alın (fitiliniz mumlu değilse parafin eridikten sonra bi içine batırıp çıkarın ki fitil sertleşsin yoksa mumu yaktığınızda yanar) tercih olarak 16 numara fitillerin kalınlığı iyidir sağlam. Bir de silikon kalıplarda ters döndürdüğünüz için sıkıntı yaşanabiliyor dibe yağ çökmesi boya çökmesi gibi gibi bu yüzden sadece mum için yapılan boya ve esansları kullanmak daha doğru. Bardakta yapıyorsanız çok daha kolay pastel boya gibi şeylerle renk verebilirsiniz dibe yağ çıkrsa da sorun yok düzeltebilirsiniz

30 aralık 2020 23:23

9. Ay çok kıymetli bilgiler süslü sağolun <3

30 aralık 2020 23:47

10. a6 mum fitilini nereden bulabiliriz? internette 50'li falan satılıyor 10'lu falan olsa yeter bana :d

30 aralık 2020 23:51