nasıl mükemmel istikrarlı olunur? nasıl alışabilirim buna? bu insanlar gibi olmak istiyorum?

bazı insanların her şeyi düzende ve hiçbir şeye üşenmiyorlar. mesela sabahın köründe uyanıp sporunu yapıp, sağlıklı bir kahvaltı hazırlayıp saçını maşalayıp makyajını yaparak hoop saat 8.30 dersine sanki öğleden sonrasıymış enerjisi ve havasıyla geliyorlar sonra ders bitiyor saatlerce arkadaşlarıyla takılıp akşam bakımını falan yapıp saatlerce ders çalışıyorlar. ben makyajımı ağlayarak temizliyorum, aman zaten zayıfım kıyafetler topluyor beni sporu sonra yaparım yaa diyorum ve ders çalışmak için ölüyorum ama o adımı asla atamıyorum falan. benim çevremdeki insanların çoğu hep ilk bahsettiğim tarzda ve ben baya kıskanıyorum onları bu düzenden dolayı. onların motivasyonu çok başka ve çok hırslı insanlar olduklarından dolayı ben onlar gibi düşünerek kendimi böyle bir programa alıştıramıyorum. lütfen bana yardım edin, sizce ne yapmalıyım? nasıl alışabilirim buna? içinde hırs olmayan tembel bir insan bu düzene alışırsa sürdürebilir mi sizce? biraz konuşalım mı? sizin kendinizi toplama hikayelerinizi de duymak isterim :)

1. Tamamen iç kaynaklı yüksek bir motivasyondur böyle olmanın kaynağı. Hiçbir dış etmen sizi böyle olmaya itemez o iç istek yok ise.

16 nisan 2020 14:45

2. arkadaşlarınızın motivasyonu ne ki?

16 nisan 2020 14:46

3. yaa anonim1 üzdünüz :(iç istek var ama sanki sihirli bir değnek gelip her şeyi yoluna koyacakmış gibi bir salmışlık var, iç motivasyonu yükseltmenin bir yolu yok mu ki? a2 çevremdeki insanlar en mükemmel ben olmalıyım insanları yani ben en güzel olmalıyım, ben en başarılı olmalıyım, bir ortama girdiğimde herkes dönüp bana bakmalı bu yüzden güzel bir popom olmalı ve uzun duran vücudum olmalı, herkes benim bir el hareketimin bile mükemmel olduğunu düşünmeli bu yüzden beden dilimi en zarif ve en çekici hale getirene kadar ayna karşısında çalışmalıyım yani böyle bir motivasyon onlarınki açıkçası kendi salmışlığımı sağlıklı bulmadığım kadar onların hırsını da sağlıklı bulmuyorum ve asla onlar kadar olamayacağımı biliyorum ama en azından yakın seviyede çoklukta bir motivasyonum olsa hayatımı mahvetmek yerine güzel bir hale getirebilirim.

16 nisan 2020 14:56

4. Spor sadece zayıflamak için yapılmaz.ben spora başladığımdan beri daha dinç uyanıyorum ve bir şeylere üşenmiyorum.10 saat uyumama rağmen okuldan gelince yine uyurdum mesela ve aşırı üşengeçtim bir adım fazla yürümemek için yolumu değistirirdim fjkf. O yüzden ben spor diyorum.

16 nisan 2020 14:59

5. soru sahibi sizin arkadaşlarınızın acilen profesyonel bir yardıma ihtiyacı var bence hem de çok acil. ayna karşısında el hareketi çalışmazsın yani :o arkadaşlarınızın adı balayı süslüsü mü :D sorunuzun cevabını vermemişim ben tabii ,hep 21 gün boyunca bir şeyi yaparsan alışırsın derler sizde ağlaya ağlaya bile olsa her gün bir saat spor, üç saat ders gibi bir program deneyebilirsiniz ama hep aynı saatte olmasına dikkat edin böylece bir ay gibi bir sürede artık bu yaptığınız şeyler sizi sıkmamaya başlar. aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmanında çok önemli olduğunu söylüyordu benim doktorum ben ders çalışamıyorum diye gittiğimde. bir de bir anda ben üç saat ders çalışamam derseniz günde 10 dk gibi şeylerle başlarsanız yavaş yavaş sürenizin arttığını görebilirsiniz yani önemli olan başlamak. ben ikisinide denedim ve ikiside uyku düzeniyle çok işe yarıyor ama ben bir anda başlayıp ağlaya ağlaya alışmanın daha güzel olduğunu düşünüyorum. umarım istediğiniz şeklde ilerler her şey.

16 nisan 2020 15:09

6. Benim hayatımı düzene sokma motivasyonum şu: istemediğim gibi yaşadığımda sonuçlar beni mutsuz ediyordu. Örneğin sağlıksız besleniyordum, kahvaltı yapmıyordum ve bunun vücuduma direkt olumsuz etkileri oldu. Sağlıklı beslenince ve kahvaltı yapınca kendimi bedenen ve metal olarak çok daha iyi hissediyorum. Ya da geç uyanınca çok günüm hep çok verimsiz geçti. Erken uyanınca saat 12 olmadan çoğu işimi bitiriyordum. Bu da beni erken uyanmaya teşvik etti. Bir ara sıfır makyajla işe gidiyordum ve ilk başta kimyasaldan uzak duruyorum makyaj çıkarmaya üşeniyorum vs diyerek içim rahattı ama daha sonra aynadaki görüntü beni rahatsız etti. Sivilce izleri, kızarıklık, düşük kaş, gözaltı morluğu vs. Çok hafif kapatıcı ve fondöten, sağlıklı duracak allık ve aydınlatıcı, hafif far, hafif ruj la hem doğal hem çıkarması kolay makyaj yapmaya başladım. Aynadaki görüntüm beni böyleyken daha mutlu ettiği için mutlaka 10 dk da olsa erken uyanıp yüzümü toparlıyorum. Bunu hayatınızın her yerinde size uygun durum varsa uygulayabilirsiniz bence. Sanırım kendinizi sevmek en büyük motivasyon. En azından benim için böyle.

16 nisan 2020 15:12

7. Süslüm bence arkadaşlarınızın tavırları hiç mantıklı değil, sırf dışarıdan takdir toplayabilmek için bu kör hırs gerçekten acınası geliyor bana.

Sadece iç motivasyonla olur derken de bunun ulaşılmaz olduğunu kastetmedim, dışarıdan etmenlerin verdiği motivasyon geçicidir’i vurguladım. Yani dağda taşta aradığımız ve ulaşılmaz sandığımız motivasyon mevcut zaten içte. O motivasyonun da aktive olması için gereken şey  yapacağınız şeyin sizi daha iyiye taşıyacağına inancınızın tam olması. Kendini daha iyi hale getirmeye yönelik bir mantalite yani. Ama aşırı hırslı olmalıyım diye kendinizi de zorlamamanı tavsiye ederim. Bence hem dediğim mantaliteyi benimsemek hem de akışa bırakmayı da bilmek anahtar nokta. :)

16 nisan 2020 16:37