nikah icin saglik raporu ?

merhaba arkadaslar bu saglik raporunun kapsamı ne olmalı her yerde farklı bir sey yazıyor yakin zamanda nikah tarihi icin başvuru yapanlar yardimci olabilir misiniz, nerelerden alınan rapor kabul ediliyor? internetten ve belediyelerin sitelerinden cok baktim ama dedigim gibi net bir sey yazmiyor, aile hekimine gitmek sart midir? kan tahlili ve akciger filmi gerekiyor mu baska ne gerekir? çok teşekkür ederim

1. ikimizde kendi aile hekimimize gidip nikah için sağlık raporu istiyoruz demiştik normalde eşimin sonuçlarını bekleyip benim kan vermem gerekiyordu ama vaktimiz yoktu ikimizde aynı anda verdik sonra iki sonucu da benim aile hekimim onayladı çok basit bi işlem süslü.

5 ocak 2022 01:08

2. Sma testi zorunlu oldu diyorlardı bir ara, yürürlüğe girdi mi bilmiyorum ama bir araştırın bence.

5 ocak 2022 01:29

3. Susluler akciger filmi de gerekmiyor mu ?

5 ocak 2022 06:05

4. akciğer filmini gerekli görürse aile hekimi söylüyormuş bizde istememişlerdi.

5 ocak 2022 11:36

5. normalde hem kadının hem erkeğin kan testi vermesi lazım ama prosedür şöyle işliyor: önce erkek kan testi yaptırıyor. eğer sıkıntılı bir durum varsa (bir hastalığın taşıyıcılığı gibi) kadın da kan veriyor. benim eşim kan verdikten sonra testi sıkıntısız çıkmıştı. bu arada "evlenmelerinde sakınca yok" gibi bir raporu da bundan sonra verdiler. benim test vermem ekstra olacaktı yani. biz de direk o testle gittik başvuruya. yani bir nevi ben kan vermekten kaçmış oldum (buraya bir tane utanan maymun). ama gerek kalmamıştı sevgili süslüm.

5 ocak 2022 12:02

6. fotoğraf da götürmeyi unutmayın. evraka fotoğraf da yapıştırıyorlar.

5 ocak 2022 14:13

7. Selam kizlar güncelleme: aile hekiminden randevu buldum ve ugradim. dedi ki yarin sabah gel kan ver dedi sma testi cabuk cikmiyormus o sadece saglik ocaginda yapiliyormus. ama sma evlenmene engel degil sadece bilgi amacli rapora dahil olmak zoruda degil dedi onun sonucunu sonra da alirsin dedi. bi de verem savas dispanseriden veya baska bi yerden de olur akciger filmi cektir dedi. Bu sekilde... Bir de foto gerekiyor tabii. Yardımcı olanlara cok teşekkürler, biz nisanlimla farkli yerlerde oturdugumuz icin ayni aile hekimine gidemedik belki ayni doktora gidilse üstteki suslunun dedigi gibi tek kisinin kan vermesi yetiyordr bilmiyorum.

5 ocak 2022 16:13

8. Arkadasim gecen hafta saglik ocagina gitti. Akciger filmi de istemisler. Baska bi arkadasimdan istememisler. Cok sacma sjsjs.

5 ocak 2022 16:34