yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    14 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    odyometri mezunları neler yapıyorsunuz maaşınız ne kadar?

    bölümümden mutlu değilim odyometri mezunları rahat iş bulabiliyor mu maaşları ne kadar yardımcı okursanız sevinirim

    1. Başka bölümde okuyorum. Bırakıp odyometri okumayı düşünüyorum 

    23 temmuz 2019 10:48

    2. Süslüm odyoloji bölümünü tavsiye ederim. İş imkanı daha iyi ve daha yüksek maaş alıyorlar. Rehabilitasyon merkezlerinde is bulma imkanın yüksek 

    23 temmuz 2019 10:52

    3. Süslü benim dediğim odyometri iki yıllık olanı bunu da tavsiye eder misin

    23 temmuz 2019 10:56


    4. Odyolojiyi tavsiye etmem. İş bulmak çok sıkıntılı. Farklı bölümlerden lisans mezunu olanları yüksek lisansa alıp uzman diye mezun ediyorlar. Bölümde yığılma mevcut. Rehabilitasyon örneği verilmiş ama orada iş şöyle sizin aldığınız derslerden bağımsız öğrenci kitliyorlar. Hastanelerde de odyometrist tercih ediyorlar. Kpss atamaları çok az. Önerim dil ve konuşma terapistliğini araştırmanız olacaktır.

    23 temmuz 2019 11:21

    5. Evet rehabilitasyonlarda sistem daha farklı. İşini tam anlamıyla yapamıyorsun. Ama odyoloji okuyan arkadaşlarım boş kalmadı. Rehabilitasyonda çalışıyorlar. Ben de özel eğitim öğretmeni olarak çalışıyorum. Dil terapistliğinın puanı daha yüksek. Maaşı da tabi daha iyi. İmkanın varsa onu oku.

    23 temmuz 2019 11:50

    6. Soruyu mention haline getirmek istemezdim ama odyologum 1 senedir işsizim.

    23 temmuz 2019 12:45

    7. Odyometri okuyan arkadaşım iş imkanım çok diyor anlamadım ben de kim haklı. Odyologları tercih etmiyorlar mı süslü neden işsizsin

    23 temmuz 2019 12:57


    8. onlar okudukları için toz pembe sanıyorlar her şeyi, iş falan yok okumayın.

    23 temmuz 2019 13:15

    9. ek olarak ben de işsiz odyologum belirteyim.

    23 temmuz 2019 13:16

    10. Lisans mezunlarına talep ettikleri parayı vermemek için önlisans tercih ediliyor. Bazı ayrımlarımız olsa örn rehabilitasyonda çalışmak gibi işitme cihazı merkezlerinde ve hastanelerde özel devlet fark etmeksizin odyometrist tercih ediyor. 2014 den önce mezun olan odyometristlere lisans tamamlama getirildi ve bu zamana kadar işitme cihazı sektörü olsun hastaneler olsun mevcut çalışanlar lisans tamamlayıp olduğu yerde kalacaklar. Ve çalışan kesimin yaş oranları genç baya belirtmek isterim emekli olmak gibi bir istekleri olmayacak.

    23 temmuz 2019 13:17