orijinal parfüm vs muadil parfüm, hangisi?

süslüler selam. benim hiç orijinal bir parfümüm olmadı hep muadil alıyorum malum fiyatlar:( orijinal parfüm kullanan süslülerim sizce gerçekten büyük bir fark var mı ne gibi farklar var kalıcılık çok mu yoksa koku kalitesi mi fark edilir? ay çok karışık yazdım ama örnek vermem gerekirse 1000 tl bütçem var diyelim gidip birkaç tane muscent’ten parfüm mü alayım yoksa dolapta orijinal parfüm mü kovalayayım? tavsiyelerinizi bekliyorum 💝

1. Ss benim bünyem alerjik maalesef hem cildimde sorun çıkıyor hem de nefes alamıyorum. Orijinal parfüm diyorum. İndirimde almaya çalış para biriktir bir süre erteleyerek(bu önerim tr şartlarında çok iyi değil ama) güvenli bir yerden al sephora sevil gibi. Dolapta orijinal olur mu bilmiyorum. Ben o alkol kokusuna tahammül edemiyorum hani o koku gider geriye aynı notada bir alkol kokar onu alacağıma hiç parfümsüz gezerim yani. Parfüm çok birincil bir ihtiyaç değil, ha olduğunda güzel oluyor o ayrı, o nedenle ben hep kaliteli alayım az alayım kafasındayım.

4 temmuz 2023 00:11

2. anon1 süslü ama sıkılmıyor musun hiç aynı kokudan mesela?:( kışın aynı yazın aynı ne bileyim akşam aynı sabah aynı. ihtiyaç değil tabii ama parfüme zaafım var gerçekten kombin gibi bir şey bence çok tamamlayacı bir unsur. imza kokunu nasıl anladın süslüm?

4 temmuz 2023 00:16

3. Ss bende şu 3 marka parfüm 2 zara parfümü var. Zara'lar bile bazen cildimi tahriş ediyor. Çok sevdiğim bir kokuyu alıyorum genelde. Sıkılmayacağım kokular tercih ediyorum yani. Elimdeki parfümleri  değiştire değiştire kullanıyorum, hepsini aynı sene de almadım ama dikkatli saklayınca bozulmuyor. Kaliteli ve kalıcı bir parfüm bulursanız zaten 2 fıs sabahtan akşama yetiyor. Daha fazlası beni boğuyor, bu kişisel tercih de olabilir ben çok çok yoğun kokuları sevmiyorum. Kıyafetlerimi her gün değiştiriyorum kokuların birbirine karışmasını da sevmiyorum. Ben de yeni koku koklamayı severim ama buna zaafım var deyip muscent almayı mantıklı bulmuyorum

4 temmuz 2023 00:22

4. Bazı parfümlerin muadilleriyle aralarındaki fark pek anlaşılmıyo genelde çiçeksi olanlar. Ama ne bileyim hypnotic poison chanel chance coco matmazel vs gibi kült ve efsaneleşmiş parfümleri yapamıyolar. Burnumun orijinaline aşırı alışmış olması gerekiyo sahtesini algılayabilmem için. Bazıları ise cok alkol kokuyo mesela bargello ne zaman denesem nefret ettim. İnstagramda açık arttırma gibi split şişe satan hesaplar da oluyo ilk yazan satın alma hakkına sahip oluyo falan onlara da bakabilirsin

4 temmuz 2023 00:26