pahalı ürünleri kullanma konusunda kendinizi nasıl ikna ediyorsunuz?

benim bazı pahalı ürünlerim var ancak kullanma konusunda kıyamıyorum ve her seferinde erteliyorum onları kullanmayı. bilmiyorum zamanında çok yokluk ve zorluk çektim. şimdi maddi durumum çok iyi ve pahalı ürünler de alıyorum ama kullanmayı konusunda çok zorlanıyorum. kendinizi nasıl buna alıştırıyorsunuz? bana bir yol gösterin ya.

1. ben ne zaman acaba bunu almasam mı, yapmasam mı ama yapsam daha mı iyi diye kendimle pazarlığa girsem beynimden birisi seslenir; lan allah'la mukavelen mi var, yaşadığın kadar yaşayacağın belli mi diye. o anasını sattığımın parfümünü kutusunda özel bir an için saklayamam yani çünkü yarını görüp görmeyeceğim belli değil. hayır bi de benden kıymetli de değil yani, annem, ablam ve yeğenlerim hariç dünyada benden kıymetli hiçbir şey yok. yani demem o ki kullan gitsin ya süslücüm, hem başka bir zaman kullanmaya fırsatın olacağına dair herhalde senin de garantin yok hem de senden kıymetli mi <3

14 mart 19:47

2. Aldın artık kullanmazsan bozulacak ve atacaksın. Böylece paran çöpe gidecek. Kullan gitsin.

14 mart 20:00

3. aynen süslü alırken düşünecektin. almışsan kullan hakkını ver yani

14 mart 21:41

4. Kendini zorlayıp kullanacaksın süslü başka yolu yok. Kendini ikna etmeyi beklemeyeceksin.

15 mart 08:09

5. Yokluk içinde değil ama varyemezlik ile büyümüştüm. Benim çözümüm bir şeyden bir sefere özel iki tane alıp birini kırıp atmakla çözüldü. İlk çıkan airwraplerden alıp çekiçle kırıp çöpe koymuştum, o günden itibaren ferahladım.

15 mart 18:16

6. A5 bu yöntemi sevdim desem :) psikopatlığa gel resmen.

15 mart 19:41

7. bu benim çöpüm bana feda olsun kafasına gelmek lazım, giden 20k para olsun sen hayatından keyif almaya bak. bu durumum için terapiste gitsem ayda 20 ödeyerek bir yıl gider üstüne sorunumu çözemezdim muhtemelen.

17 mart 12:16