pantolonun pacasinin donmesini nasıl engellerim?

arkadaşlar birkaç pantolonumda başıma geldi, hep bir bacağındaki paça dönüyor. yani dikişli tarafı yanda durması gerekirken ona geliyor yürüdükçe falan. bunu nasıl düzeltebilirim. çok çirkin bir görüntü oluyor.

1. Benim de böyle bir sorunum vardı yoga hocam içe basma problemim olduğunu söyledi. İlgili mi bilmiyorum ama -ki bence ilgili bunu düzeltecek egzersizler yapıp basma problemimi düzelttikçe pantolonumun kaymadığını fark ettim.

19 haziran 2020 23:06

2. anonim 1, yaptığınız egzersizleri paylaşabilir misiniz? ben de aynı sorundan müzdaribim sanırım, benzer bir yorum yapılmıştı

19 haziran 2020 23:13

3. Bende de var galiba biraz çarpıklık. Bundan dolayı olabilir bir bakayım egzersizlere. Teşekkürler anonim 🙏🏻

19 haziran 2020 23:16

4. Anonim 2 anlatmaya çalışayım umarım anlatabilirim; bi duvara yüzünüzü dönün, bir kol boyu mesafeleyle dirseklerinizi bükmeden avuç içlerinizi duvara yapıştırın.

Bir ayağınız önde olacak şekilde ve arada bir ayak mesafesi kadar(belki azıcık daha fazla) boşluk kalacak şekilde, diğer ayağınız arkada  olsun. Burada çok önemli olan şey topuklarınıza arkadan bakıldığında  tam karşıyı göstermeli (bu kemiğin adı ne bilmiyorum ayak topuğunuzun arkası var düz bir kemik uzanıyor orası düz olacak) dümdüz olmalı yaparken birinden yardım alabilirsiniz.

Sonra arka bacak gergin ön bacağı büküyoruz, arka ayağın arka bağları gergin olacak. Sonra işte bunu diğer ayakta da tekrar ediyoruz. Duvarı destek almak için kullanın güç uygulamayın avuç içlerinizle. Bu hem basmayı hem de arka bağları uzatmayı sağlıyormuş. Umarım anlatabilmişimdir :/

Diğeri de bir tenis topu edinip evde oturduğunuz ayak içinizde onu yuvarlamak.

Tabi en önemlisi olabildiğince aklınıza geldikçe yürüyüşünüze dikkat etmek.

19 haziran 2020 23:37

5. Bir terzi dikiş hatası olduğunu söylemişti. Bir pantolonumun bariz bir şekilde dönüyor iki paçası da. Diğer pantolonlarımda böyle bir sorun yaşamadım, bazen çok hafif dönme oluyo, belli olmuyo bile. Sanırım yürürken bacaklarım sürttüğündendir diye düşünüyorum

19 haziran 2020 23:43

6. Dikiş hatası ve bacak çarpıklığı.. duzeltemezsiniz süslüm