pegasus kabin bagajı kuralları çok mu sıkı? ceza var mı?

8 kg kabin bagajı için 20-40-55 diye cm ölçüleri verilmiş. bunlar çok dikkate alınıyor mu? 5-6 cm fazla gelirse ölçü, ceza yer miyim?

1. Ben istanbul’dan atina’ya giderken kabine aldığım bagajı atina’dan dönerken alamamış ve ceza ödemiştim ölçüler yüzünden. Böyle bir durum varsa (özellikle yurtdışı) dikkate almakta fayda var süslücüm.

4 şubat 2019 16:54

2. Nerden 5-6 cm fazla? Derinlik 20 cm degil 25 cm ise hincahinc doldurmazsaniz kurtarabilir. Turkiye’den giderken online check in yapip hic kontuara ugramadan gecerseniz bakan olmuyor zaten ama yurtdisinda mecbur kontuara ugramaniz gerekebiliyor. Hem olcuyorlar hem de tartiyorlar (ulkesine bagli). O zaman ceza odemek zorunda kalabilirsiniz.

4 şubat 2019 17:38

3. benim kabin içi bavulumun yüksekliği 60cm. (samsonite'tan almıştım ve üzerinde "cabin size" yazıyordu, o an bizim havayollarının limitlerine bakmak aklıma gelmemişti.) Pegasus'ta da, THY'de de rahatlıkla sığıyor yukarıya. Hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ancak aralık'ta pegasus'la seyahat ederken yolculardan birinin çok çok daha büyük bir bavulu kabin içine aldığını gördüm. Hatta derinlemesine sığdıramadığı için yanlamasına koydu bavulunu. Dönüşte şansa aynı uçaktaydık ve uçağa binmek üzere kapıdayken görevliler fark edip direkt uçak altına gönderdiler 100€'nun üstüne bir ceza ödeterek.

4 şubat 2019 17:50

4. Giderken kabine aldigimiz bagaji donuste viyana havalimanindaki turk pegasus gorevlisi kabine almadi ve cok zorluk cikardi. Turk calisanlar nerden para koparsak diye yapmadiklarini birakmiyorlar.

4 şubat 2019 18:00

5. Yurtiçi uçuşta kabin boy değil bildiğiniz orta boy bavulun sahibi uçaktan inerken önümdeydi.

4 şubat 2019 18:04

6. Çocuk valizi benimki, kardeşimden arakladım. Ama emin olamadım Avrupa’da her şeyi ölçüp tartarlar diye korktum. Göze çok büyük gelmiyor aslında, kabin bagajı diye yutabilirler gibime geldi. 5-6 cm için beni üzerler mi :/

4 şubat 2019 18:44