pişmiş yemek kavanozda konserve usülü saklanır mı?

kızlar ben buzluğa 2 kişi 2 gün yicek şekilde hazırladığım için her şeyimi o şekilde pişiriyorum. mesela 2 günlük fasulye yapıyorum ama eşim bazen yiyemiyor ,çöpe gidiyor yemek. mesela etli kuru fasulye pişirirken kaynar halde steril kavanoza koyup konserve etsem o şekilde saklanır mı? içinde et olmaması mı lazım acaba? bu şekilde yemek saklayan var mı hiç ne kadar süre gidiyor?

1. Ben yemeklerimi tencerede değil de hep kavanozlarda muhafaza ederim. Yemeğin altını kapattığım gibi dumanı üstündeyken kavanoza aktarıp kapağını 3 defa tersine tıklattıktan sonra sıkıca kapatırım, Yemeğin sıcaklığıyla birlikte kapağı tutuyor konserve gibi oluyor ve aylarca tazeliğini koruyor. İçinde et olmaması, ilave tuz olması vs fark etmiyor Yemeğin sıcak olması ve iyi kapanması önemli. Oda sıcaklığına geldikten sonra da dolaba koyuyorum.

15 kasım 2021 12:29

2. Ben saklıyorum ama etsizleri. Etin riskine giremiyorum, ama öyle de yapan var. kaynar halde koyuyorum normal domates konservesi yapar gibi, yeni kapak falan kullanıyorum. Çorba, bakliyat, zeytinyağlı her şeyi konserveliyorum.

15 kasım 2021 12:30

3. Refika youtube kanalında yemekleri kavanozlarda nasıl uzun süre muhafaza ettiğini anlatıyordu. Çalışanlar öğrenciler için çok pratik.

15 kasım 2021 12:35

4. biz çokça kavurma yapıp küçük kavanozlara konserveliyoruz, mis gibi oluyor. etli sebze/bakliyat denemedim ama bence öyle de olur.

15 kasım 2021 12:36

5. Çorbayı hep kavanozluyorum ama yemek daha önce hiç denemedim süslüler,teşekkür ederim.

Anonim 1cim ben de hep 1 litrelik cam kavanozlar var ve fazla geliyor komple yemek doldurursam, mesela onların yarısına kadar doldursam sorun olur mu acaba yoksa küçük kavanoz mu alsam? Yani kavanozda yarısı kadar boşluk kalması tazeliği etkiler mi?

Etli de koyabiliyosak süper ona sevimdim çünkü kışın genelde etli yapıyorum, et bakteri üretir diye korkuyordum.

Anonim 2cim sende mi kavanozu komple dolduruyorsun?

Porsiyon ayarlayamıyorum kızlar mesela 2 kişilik sulu yemek için kaç litrelik kavanoz kullanıyorsunuz?

Anonim 3cüm teşekkürler ama Refika hiç detay vermiyor ya sevmiyorum onun anlatış tarzını, gene de bi bakıyım

15 kasım 2021 12:42

6. Kavanozun yarısına kadar doldurmanız tazeliğini etkilemez ancak yemek fazla geliyorsa yarım litrelik kavanozlara da doldurabilirsiniz.

15 kasım 2021 13:13

7. teşekkür ederim süslücüm