regl öncesi olan kahverengi akıntı da kanamadan sayılır mı?

süslüler her regl öncesi ve sonrası kahverengi akıntım olur. biliyorum bu atılamamış kan aslında ama konumuz başka. pcosluyum bu yüzden düzensiz regl oluyorum. hatta bazen sadece bu kahverengi akıntı oluyor ve devamında gerçekleşmesi gereken kırmızı kanama olmuyor. şu an yine aynı durumdayım, kaç gündür kahverengi akıntım var ama bir türlü kanama olmadı. sizce bu da kanama sayılır mı ve regl söktürecek önerileriniz var mı? şimdi adaçayı demledim ama bakalım

1. Bunun için birkaç kez doktora gitmişliğim var ama herşey normal diyip gönderdiler. Ben artık adet olmak istiyorum çok gerginim

15 mart 2021 21:41

2. Belki çok kel alakadır bilmiyorum ama benim gözlemlediğim kadarıyla bende bazı aylar bu kahverengi lekelenme, akıntı neyse artık 3-4 güne kadar sürüyor 2-3 gün de normal regl oluyor. ( normalde 5-6 gün sürer normal reglim) bu kahverengi lekelenmenin uzadığı aylarda genel de az su tüketmiş, hakeretsiz kalmış (baya hareketsiz), stresli ve düzensiz uyumuş oluyorum. Özellikle beslenmeme ve sıvı tüketimime dikkat ettiğim aylarda bazen hiç lekelenmeden misss gibi regli geliyor. Belki gerçekten bir sağlık sorunu habercisi de olabilir amacım yanlış yönlendirmek değil.

15 mart 2021 21:45

3. pkos varsa sayılır yalnız burada bir ayrım var polikistik yumurtalıkların olduğu için kahverengi akıntı şeklinde bir lekelenme yumurtalıklarda aktivasyon olduğunun işareti sendeki durum yumurtlamanın bozulması bunun için dkh ya da metformin içeren bir ilaç kullanıyor musun peki? regli söktüren en önemli şey yumurtalıklara yapacağın düzenli masajdır adaçayı bir yere kadar etki gösterir ayrıca ilaç kullanıyorsan adaçayı ya da herhangi bir bitki çayı içme.

15 mart 2021 21:58

4. A4 yumurtlamanın bozulması derken neyi kastettin süslü pcostan ayrı bir durumu mu? Bu arada önceden dkh kullanıyordum ama kullanmadan önce de sonra da oluyordu bu durum, dkh ile alakası yok. Onun dışında başka hiçbir ilaç kullanmadım/kullanmıyorum.

15 mart 2021 23:36

5. Süslü soğan kürü yapsana