roaccutane kullanırken cilt pütürleşmesi

Merhaba süslüler, ben yaklaşık 3 haftadır roaccutane kullanıyorum, her sabah 10 mg akşam 20 mg şeklinde. hakkında yazılan birçok bilgiyi, deneyimi de okumuştum bu süreçte. ama burnumun üzerinin pütürleşmesini, siyah noktaların daha da belirginleşmesini okumamıştım açıkçası.. sorum da bunun normal olup olmadığı... not: kullanmadan önce de cildimin kuruyacağı belliydi, çünkü normalde de dudaklarım kuruyunca soyulur benim. anlayacağınız şu an kullanalı çok zaman geçmemesine rağmen dudaklarım soyuluyor... acaba burnum da bu kurulukla mı alakalı?

1. Kesinlikle. Deri altında olan sivilceleri de önce çıkarıyor. Hatta seboreik dermatitiniz varsa bir güzel tüm kafanızı da kabartıyor. Siyah noktalarınız da diken gibi oluyor. Ama ilk bir ay en fazla. Siyah noktaları mesela ben bu süreçte keseyle çıkarmıştım. Yerine yenisi gelmiyor. Yani güzel bir siyah nokta bandı denemenizi tavsiye ederim. En olmadı kese benzeri bir şey ile yapabilirsiniz. Cildiniz hassas olur evet ama burun üstü o kadar da hassaslaşmıyor siyah noktalardan dolayı. Sağolsunlar yağlı tutuyorlar orayı baya. yani demem o ki siz onları çıkartmaya bakın. Yerine yenisi çıkmayacak emin olabilirsiniz. Kendim dahil kardeşim ve dört kuzenim bu ilacı kullandık. Hiçbirimizin geri dönmedi siyah noktaları keseyle çıkarttıktan sonra. Fakat acı bir gerçek tedavi bittikten en geç bir yıl sonra siyah noktalar geri geliyor ama ilk hali kadar en fazla normalde ne kadar siyah noktanız varsa yani :) umarım bu herşeyin patlaması sürecini kısa yaşarsınız kişiden kişiye değişen bir şey. Benim 15 günde bebek poposu olmuştu cildim. Kuzenlerimden biri altı ayın sonunda bir anda geçirmişti. Kardeşim dört ayda atlattı. Diğer kuzenlerim de sonuna kadar kademeli kademeli hatta birisinin hala sivilcesi oluyor. İkinciye başladılar iki kişi. Umarım siz de şanslı kesimden olursunuz kendinize iyi bakın :*

1 eylül 2016 12:48

2. hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar, çok yardımcı oldunuz :))

kuruluk konusunda haklısınız, kepek, yüzde pütürleşme (ki elimde bile kuruluk var), siyah noktalar gün yüzüne çıkıyor... bunlara ek olarak bir de göz kuruluğu var, son iki gündür canımı yakıyor, gözlerim kaşınıyor. annemin bir göz yaşı damlası var, acaba onu kullansam işe yarar mı? bildiğim kadarıyla antibiyotikli değil. (link: http://firstaidkitexpress.com/dev/wp-content/uploads/2012/07/04452e.jpg bakın şu)

1 eylül 2016 14:33

3. Evet ben de lens kullandığımdan oluyordu doktora da söylesen sana yapay göz yaşını önerecektir zaten. Kullanabilirsin ne zaman kuru hissedersen, sınırı yok diye biliyorum. Başka bir sorun olduğunda danışabilirsin, sevgiler :*

1 eylül 2016 18:07

4. çok teşekkür ederim kate! :)

2 eylül 2016 16:08