süslüler acil 6183 vergi borcu yapılandırmasını bir ay geciktirdim,online ödeyemiyorum?

tam da son iki taksit kalmıştı.''vadesi geçmiş taksitleri olan 6183 tecil ödeme planına ödeme yapılamaz'' şu uyarıyı veriyor nasıl çözebilirim bunu? başına gelen var mı?

1. süslü sene içerisinde sanırım 2 kere geç ödeme hakkın var. daha öncede yaptıysan yapılandırman bozulmuş olabilir. istersen vergi dairesine gidip görüşün.

29 eylül 2022 09:26

2. sorun çözüldü editi: 3 sene içinde hiç geciktirmeme rağmen,1 ay unuttum ve anında yapılandırmayı bozup sistemdem ödemeyi kapattılar.İnteraktif vergi dairesi sitesinden (edevlet şifresiyle de girilebiliyor) online dilekçe oluşturum.(işlem başlat ----->vergi işlemleri ----> genel amaçlı dilekçe) ''6183 s.k. tecil taksitlendirmem bozuldu, kalan taksitlerimi ödemeye devam edeceğimi beyan eder ve düzeltilmesinı talep ederim'' şeklinde kişisel bilgilerimle birlikte bir dilekçe yazıp gönderdim,ertesi güne sistem açıldı ve ödemeyi yapabildim.Eğer hemen cevap gelmezse 189 u da arayabilirsiniz.Umarım yardımcı olmuştur.Herkese bu borcun 0 olduğu günleri görmelerini diliyorum. Bir de kamu spotu: Artık kyk kredisi almayın,ben yıllar önce almış olmama rağmen taksitlerini anca bitirdim,Şu anki enflasyonla devletten daha uyguna veren bankalar var onlara bir göz atın.Bununla ilgili başka bir sorunuz olursa aynı sorunun altına yazabilirsiniz.öptm

29 eylül 2022 17:16