süslüler kabin boy bagaja sırt çantası ve bilgisayar çantası dahil mi 8 kg hepsinin toplamı mı olur?

1. Sirt cantasi el cantasi gibi gecer yani 8 kg a dahil degil. Bilgisayar cantasi da dahil degil ama kabin bagaji ile birlikte hem sirt cantasi hem bilgisayar cantasi alırsanız sorun cikarabilirler. Kabin bagaji maksimum 8 kg (bazi havayollari 10 kg olabilir) olmak zorunda. Bu 8 kg ya el cantasi, sirt cantasi, bilgisayar cantasi vs dahil degil, onlari tartmiyorlar.

24 şubat 2022 16:30

2. süslü eğer pegasusla uçuyosan kabin bagaj kurallarını değiştirdiler, artık uçağa sokacak sadece 1 eşyaya izin veriyorlar. kendi kol çantan dahil. trden çıkarken kimse bişey demedi hem günlük kullandığım çantam hem de kabin bagajım vardı, kabini tartmadılar bile. ama yurtdışından dönerken (yine pegasusla uçtum) çantamı valizimin içine koymamı söylediler. kişisel eşyalarım cüzdanım pasaportum var içinde dedim ancak telefon çantası büyüklüğünde 2. bir çanta alabilirsiniz dediler. ama yine kabin bagajımı tartmadılar bu arada. ben de çantamı valize koydum, tartmadıkları için ağırlık fazlalığı problem olmadı. zaten şu anda pegasusun sitesinde de her yerde bangır bangır sadece 1 parça kabin diye yazıyor.

thy ile ise geçtiğimiz yaz uçtum, onda kabin bagajımı tartmışlar mıydı hatırlamıyorum ama hem sırt çantası şeklinde laptop çantam hem kabin bagajım hem de 20 kg valizim vardı. herhangi bir problem çıkmamıştı.

24 şubat 2022 16:49

3. pegasus şu şekilde düzenlemiş: uçak içerisine, yalnızca 1 adet ve boyutları en fazla 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajınızı veya 40x30x15 cm ebatlarında olan kişisel eşyanızı getirebilirsiniz. bu arada kilo sınırı yazmıyor sanırım o 8 kg sınırı kaldırdılar, benim çantaları da o yüzden tartmamış olabilirler

24 şubat 2022 16:50

4. teşekkür ederimmm.

24 şubat 2022 17:34

5. Uçak içine mutlaka kilo sınırı vardır. Siz gene de temkinli olun önceden kurallara bir bakin. Genelde en ucuz bilet tiplerinde sadece (max sırt çantası boyutlarinda) kişisel eşya (yani el çantası veya sırt cantasi) oluyor. Bunda herhangi bir kg sınırı belirtmiyorlar, ufak canta oldugu icin. Daha fazla öderseniz 8 kg lik kabin bagaji hakkiniz da oluyor. Iyice çakal oldu bu Uçak şirketleri.

24 şubat 2022 21:24