süslüler kapatıcı ile fondöten arasındaki fark nedir?

kapatıcı daha yoğundur daha iyi kapatır okey ama kapatıcılığı yüksek bir fondöten alıp göz altıma sürsem aynı görevi görmez mi? yoksa amaç fondötenden bir kaç ton açık alıp gözaltını aydınlatıp kapatmak mı? yine de bunu da kapatıcılığı yüksek açık renk bir fondötenle yapamaz mıyız? gerçekten mantığını anlamadığım için almaya elim gitmiyor bana anlatabilir misiniz

1. Oncelikle evet gozaltlarina bi ton acik kapatici surmek daha aydinlik bir goruntu yaratiyor fondoteni tum yuze surunce o etki alinmamis oluyor. Eger sorunsuz ozellikle de kirisikligi olmayan bir goz cevreniz varsa fondoteni de gecebilirsiniz cok fark olmaz bence. Ama goz alti morluklariniz yogunsa ya da cizgileriniz varsa o zaman kapaticilar icinde bile cok secici olmak gerekiyor.

21 mart 2023 20:21

2. Süslü benim sorunlu bir cildim yok, ben pure beauty bb creami bu şekilde kullanıyorum. Hoş da oluyor hem çok ağır ağır olmuyor hem de param cebimde kalıyor fakat ciddi cilt problemleri olanlar için yüksek kapatıcılık bence önemli. Biraz kozmetik sektörünün " bunu sağ dirseğinize sürmeniz için ürettik" oyunu gibi geliyor.

21 mart 2023 20:26

3. Kapatıcı ciltteki kusurları kapatır fondöten ten rengini eşitler ciltte oluşabilecek ton farkını ortadan kaldırır ikisi arasındaki en temel fark bu. Yoksa yoğunluğu ve yapısı üründen ürüne değişir.

21 mart 2023 20:30

4. Teşekkür ederim süslüler

21 mart 2023 21:49

5. Kapatıcı pıt pıt sürdüm makyaj yapmadım yalanı için kullanılıyor benim gördüğüm kadarıyla. Fondötenle makyajlı sayılıyorsunuz. Sizüm Kendine dürüst olanlara değil.

Ben katman katman ürün sevmediğim için göz çevreme de uyguluyorum bir zararını görmedim.

21 mart 2023 23:03

6. Fondöten daha likit yapıda olduğu için çizgilere dolması daha kolaydır. Silinmesi bulaşması akması daha olasıdır. Daha kolay dağılır ve sabitlenir bu yüzden kapatıcıdaki gibi bir iki dakika bekleyeyim sabitlensin kapatıcılığı artsın mantığı pek işlemez. Tabi ki formülasyona göre değişir, birbiri yerine kullanılmaz denemez ama şahsen fondöten yerine kapatıcıyı tercih ederim. Ve hayır bunun sebebi makyajsız izlenimi vermek değil hele ki gözümde koca koca glitter'lar varken ve allığımı havale geçirirmişçesine uygulamışken.

22 mart 2023 08:29