süslüler nasıl kese yapıyorsunuz?ben kese yapınca kir çıkmıyor ?

en az iki farklı kese denedim. biri dermapeel biri aktardan  aldığım bir keseydi. duşta hiç sabun şampuan kullanmadan vücudumu 4-5 dakika sıcak suyla yıkadım. sonra kese yaptım ama hiç kir çıkmıyor. asıl sorun şu ki bacağımı vs. tırnaklarıma kazıyınca kirler çıkıyor ama keseyle olmuyor:((( neden olabilir? başka zaman kese öneriniz var midir??

1. Süslü 20dk buharda kalmalısin minimum. Sonra da böyle yumusak değil baya sert bi kese var bursa kesesi mi ne deniyodu onunla yapacaksin.

19 eylül 2023 22:26

2. 20 dk buhar falan abartmayın, let's scrub'ın keseler müttthişşşş dermapeel falan iyi değil çok :(

19 eylül 2023 22:29

3. İpek kese olmalı. Dermapeel iyi değil, ben de alıp kullanmamıştım. Aktardan aldıklarım iyi çıkıyor.

Yeterince bastırmıyor olabilirsin. Keseyi ve tenini ıslatma yeterli. Küçük bir bölgeyi kir çıkana kadar kesele, sonra başka bölgeye geç. En kolayı bacak, dizden aşağısı ve kol. Kir çıkmıyorsa kesede naylon karışım vardır muhtemelen.

19 eylül 2023 22:45

4. Dermapeel kullanıyorum haftada bir çok da güzel çıkarıyorum valla ölü derileri. Süslü önce saçını başını şampuanla iyice sonra durula. Zaten ölü deri yumuşamış oluyor. Sonra yuvarlak hareketlerle hafif bastırarak çıkarmaya çalış. Bacaklarımdan başlıyorum ben genelde. Aynı yeri kir çıkana kadar bir süre kesele. El alışkanlığı gerekiyor. Bir süre sonra alışırsın. Ölü deri çıkmasa bile keselenmeye devam et temizliyor mutlaka. Cildin de kese de çok ıslak olmasın.

19 eylül 2023 22:47

5. Kese vücudun alışkanlığıyla ilgili. Daha önce hiç kese kullanmadıysanız ilk 3-4 kullanımınızda kir çıkmaz. Bu arada çok alıştırırsanız da vücut istiyor, kese zamanını geçirince elinizi sürtünce bile kir çıkıyor.

Bu arada kesenin kendisi de çok önemli, yumuşak yapılı olanlar da bir işe yaramıyor. çeyizcilerde falan satılan, kelebek marka, dümdüz babaanne kesesi edinmek en mantıklısı.  Öncesinde vücudunuzu kaygan hale getirecek sabun, duş jeli falan sürmemeniz lazım. Keseyi sabunlarsanız kesedeki sabunu da iyice arındırmanız lazım. Kese işlemi bitene kadar yine sabun falan sürmemek lazım. Hızlı hızlı keselenince de işe yaramıyor, bastırıp ittirerek önce tek yönde keselemeniz lazım, kir çıkmaya başlayınca aşağı yukarı keseleyebilirsiniz.

19 eylül 2023 23:29

6. Keselenmek hakkında neden bu kadar bilgi sahibiyim bilmiyorum akkwkrkfkf ama keseyi çok ıslak kullanmak da hata. Kesenin suyu iyice sıkılmış olmalı akkwkekf

19 eylül 2023 23:32

7. üstteki süslünün dediği gibi, buharda bir süre kalmak lazım vücudun yumuşaması için. yaklaşık 5-6 senedir dermapeel orta sertlikte olandan kullanıyorum, birkaç kere değiştirdim. memnunum genel olarak.

20 eylül 2023 12:58