süslüler sehirdisinda ingilizce iktisat okumak mı? yoksa istanbul'da istanbul üni., marmara, yıldız gibi okullarda türkçe iktisat okumak mı?

sehirdisinda yazdım ama anlam karmaşası olmaz umarım çünkü ben istanbulda yaşıyorum elimdeki seçenekler de bunlar diyelim, bu şekilde sınırlandırmak durumunda kaldım :|

1. Büyük şehirler haric aslında. (Belki izmir) yalova, Afyon gibi farklı farklı illerde

9 mart 2022 23:27

2. istanbuldakilerden yazdıklarınızdan en düşüğü marmara 198 binle almış. yalova, afyon kontenjanını dolduramamış. gerçekçi bir kıyaslama değil gibi süslü.

aynı zamanda medeniyet ingilizce de marmara türkçe'den düşük mesela. iyi bir okul değildir vs. bilemem ama yalova üni'den iyidir en azından..

sıralamanız elinizde olunca şurası daha iyi konuşmak daha mantıklı olur gibi. bu şekilde çok farazi kalıyor.

10 mart 2022 00:36

3. İstanbulda türkçe iktisat+1. Sınıftan itibaren ingilizce kursu. Yalovada, afyonda iktisat okuyacağıma okumam daha iyi

10 mart 2022 07:23

4. Dediğim gibi aklımı karıştıran x,y,z herhangi bir şehirde 'ingilizce okumak' kısmıydı. Veya daha somut olarak sorayım. Bir iş görüşmesinde İstanbul iktisat ( türkce) mı öne çıkar yoksa atıyorum yalovada ingilizce iktisat mı

İçinde birçok parametre olan bi soru Sor farkındayım :) cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

10 mart 2022 17:28

5. Süslüm türkçeden sonrasında İngilizcesine geçme şansın var, bunu da göz önünde bulundur yani.

10 mart 2022 19:22

6. Özel sektörde bazı şirketler büyük üni harici almıyorlar bile. Ankara, istanbul iyi üniversitelerden mezun olanlar tercih ediliyor. İngilizceniz iyi seviyede olursa türkçe iktisat okumanızın hiçbir negatif yanı olmaz işe girerken

10 mart 2022 20:14

7. is dunyasinda herkes bogazici, odtu, koc, sabanci, vb. disinda unilerde ingilizce okumus olmanin hicbir anlami olmadiginin farkinda. onemli olan okul ismi, en basta buradan eleme yapiliyor.

ustelik ahmet mehmet universitesinde bolum ingilizce diye gercekten oyle olacagini sanma. derste cogunlukla hem hocanin hem ogrencinin yetersizliginden dolayi turkceye donulecek.

istanbulda guzel isim yapmis bir universiteye gidip ingilizceyi kendin ogreni belgelersen cok daha iyi.

11 mart 2022 09:57