sıfırdan influencer olma üzerine?

gençler ben karar verdim instada mikro influencer olmak cok zor görünmüyor. cilt bakımı hakkında hiçbir turk influencerdan bir şey kazanmadığımi düşünmeye başladım. hepsine aynı pr hediyeleri gidiyor hepsi aynı ürünleri ve ezberledikleri aktif içerikleri sayıyorlar. ben cilt bakımını sürekli araştırmayı seven biri oldum. ingilizcem de iyidir zaten dediğim gibi türklerden bir şey öğrenmedim hep youtubeda takıldım dr dray doctorly  falan gibi youtuberları yaladım yuttum. tüm arkadaşlarım benden tavsiye ister oldu. bu ilgimi ve bilgimi instadan geniş kitlelere aktarmak istiyorum. tek sorunum su an yeterince ürün deneyemiyor olmam. yani sürekli ürün önerebilen pr hediyelerini önümüze dizenlerden eksiğim bu. ama az takipçili mikrolara bile bir sürü pr gidiyor bunu fark ettim. soruyu soramadım fakat bilen var mı trendyol linklerinin olayı ne? kaç takipçide veya etkileşimde gerçekten bu bir gelir olur, sıfırdan başlayıp nasıl link kaydırabilecek kadar takipçi kazanılabilir, takipçi satın almak gerekir mi (link kaydırmak icin 10k lazım), takipçi satın alırız da etkileşim bir süre az olursa duvara konuşuyor gibi olur da komik duruma mi düşeriz yani siz ne düşünüyorsunuz? aranızda sosyal medyaya ilgisi olan varsa sohbet havasinda tavsiyeler ve bildiklerinizi aktarmanızı rica edicem çünkü iki uç aydır kafamda evirip çevirdiğim bir karar bu. ama sektörde cok sahtekar olduğu icin doğru düzgün bilgiye ulaşamadığımdan sormak istedim. belki benim gibi insta hesabı açmak isteyenlere de yardımcı olur.

1. Bir arkadaşım çok takipçili bir hesaba para gönderip çekiliş yaptırdı, kendisini takip şartıyla. O şekilde binlerce takipçi geldi. Bir de takip ve beğeni etkinliklerine katılıp sahte takipçi edindi. Bu şekilde 10k oldu. Trendyola başvurdu ve işbirliğine başladı. Çekilişten sonra çıkanlarla 10k altına düşmesin diye başka çekilişe girdi. Başka takipçi etkinliğine girdi. Sonuç olarak bomboş bir kitle, işe yaramayan linkler ve düşük etkileşim. Sayfası da kötü. Vizyon sahibi biri olduğunu söyleyemem.

Başka bir tanıdığım da açtı, kendi çabasıyla reelsle falan 5-6 bin oldu. Giderek de artıyor organik olarak. Yavaş yavaş kitle oluşturdu. Henüz pr gelmiyor ama bir marka kullandığı reels 1m izlenmeyi aşınca o marka ona ürün yollayıp çekiliş yaptırdı mesela.

Bu arada sizin düşündüğünüz türden işe yarar az takipçili bir sürü cilt bakım hesabı var. Çok iyi sayfalar var. Fazlaca da ürün deniyorlar. Sadece bilgi paylaşımı yapanlar da var. İyi bir gözlem yapın. Öncelikle ve hedefiniz trendyol olmasın. Sahte takipçinin asla fayfası yok. İyi bir hesap oluşturur istikrarlı olursanız kısa zamanda olmasa da belki bir şeyler olur. Hemen olsun derseniz imkansız.

5 kasım 2021 02:24

2. Süslüm cok güzel yazmışsın cok tesekkür ederim açıkçası soruyu sorarken bırak bu işleri diye gelen cok olur diye çekinmiştim. Evet sürekli gözlem yapıyorum açıkçası saçma sapan hesaplar takip ettim storylerine falan bakıyorum ben influencer falan takip etmeyen bir insandım. Bazıları bot kasmış bence 10 bin takipçisi var ama max 500 beğeni var gönderilerinde. Fakat çevre nasılsa hepsine aynı ürünler gidiyor ve herkes bir donem aynı markayı tanıtıyor. Bunu 20 bin takipçili de yapıyor 5 bin takipçili de. Trendyolu sorma nedenim herkesin yolunun eninde sonunda trendyola cikmasi. Adamlar tekel olmuş. Sanırım her influencerin etkileşimi trendyolun elinde data halinde ve Trendyol sayesinde kapı kapıyı açıyor. Hakim değilim tabii konuya. Neden olmasın kafasındayım su sıralar. Olmaz yapamazsın bu iş cok zor öyle kolay kolay influencer olunmuyor negatifliklerinden arınabilmek icin 101 bilgilere ihtiyacım var sadece.

5 kasım 2021 03:05

3. Yok süslü. Trendyolda data olsa bu dediğim arkadaşımın işbirliği onaylanmazdı. 10k'ya bakıyorlar sadece. Çünkü sahte takipçisi de vardı, izlenmeleri de düşüktü. Sayfası kötü ama çabalıyor hala. Ben bir yere varacağını sanmıyorum dediğim gibi. Zaten nereye kadar çekilişle 10k sabitlemeye çalışacak?

Er geç trendyola varır ama organik olursa fayda sağlar. Bu arada, sahte takipçiyle trendyol anlaşması yapan başka hesaplar da biliyorum. Kendilerini eğliyorlar. Aç hesabını hem gözlem yap hem paylaşım yap. Bir yerden başla, duruma bak. Olmazsa da olmaz. Denemiş olursun. Hesabı açınca benzer hesaplarla karşılaşıp bu az takipçili hesapları da çözeceksin zaten. Ne yapıp ne yapmaman gerektiğini de böylece anlarsın.

5 kasım 2021 03:18

4. Instagrama girmeyi dusunuyorsaniz instagramin kurallarini okumaniz lazim. Bu sekilde gercek olmayan yollarla takipci vs kazanan hesaplari instagram parlatmiyor. Kesfete bile dusemezsiniz. Etkilesimini kasten azaltıyor, görünürlüğünü vs. Ancak organik yontemlerle hesap buyutenlerin sansi var artik instagramda. Yakında sahte yontemlerle bir yere gelen hesaplara link vs paylasmayi yasaklayacak hatta. Instagramda creator diye bir sayfa var kendi sayfasi. Cok cok takipcili instagrammerlarin videolari var nasil yaptiklarina dair.

5 kasım 2021 08:44

5. Süslü bence de takipçi alma. Bir süre en az 5-6bin kişiyi takip et bence. Geri dönüş al ve bu arttırır takipçini. Bir süre böyle git sen herkesi takip et dönmeyelerden çıkarsın. Aradan zaman geçince de ayıklarsın. Yapacak bir şey yok maalesef ki. Ayıkladıktan sonra yine de bir kitle kalır elinde. Bir de sana takipçi kastığın için gelen hesaplar da olur. Öyle öyle yavaş yavaş büyürsün. Tabi düzenli paylaşım önemli. Bir de reels, video, canlı yayın her şeyi dene. Öne çıkman artar.

5 kasım 2021 09:15

6. Takipçi satın alındığını markalar anlıyor.

5 kasım 2021 13:06