sıvı deterjan mı toz deterjan mı

Merhaba susluler uzun yıllar çamaşırlar için toz deterjan kullandım. Bir kere denemek için sıvı deterjan aldım memnun kaldım.sizce hangisi ve memnun kaldığınız sıvı deterjan markaları nelerdir

1. ben leke çıkarma konusunda toz deterjanlardan da sıvı deterjanlardan da memnun kalmadım. ön işlem uygulamadan lekeleri ikisi de çıkarmıyor. yine de seçecek olsam toz deterjanı seçerdim çünkü sıvı olanlar bana çok bereketsiz geliyor.

1 haziran 2017 13:05

2. bence sıvı çünkü toz deterjanlar çamaşırlardan arınamayıp kalabiliyor ve alerjiye sebep oluyor. Sıvı tercih ediyorum.

1 haziran 2017 13:29

3. Öncelikle kendi fikrim olduğunu belirterek açıklama yapmak istiyorum:

Her ikisini de kullandım. Toz deterjanlar düşük ısıdaki yıkamalarda (özellikle 30 derece) çözünmede sıkıntı olabiliyor. Bu konuda sıvı deterjanlar daha başarılı. Daha iyi çözünüyor. Üstelik sıvı deterjanların kokusunu da daha çok beğeniyorum.

Ancak tabii markası da önemli. Bazı sıvı deterjanlar ise gerçekten leke çıkarmada başarısız.

Siyahlar ve yünlü kıyafetler için sıvı deterjan kullanıyorum.

Renkliler ve beyazlar (yüksek ısı önemli beyazlarda bence) için ise toz deterjan kullanıyorum. Evimde her ikisi de bulunur..

Sevgiler

1 haziran 2017 13:59

4. Cevaplariniz için çok teşekkür ederim peki kullanıp memnun kaldığınız markalar hangileri markette bir çok marka var fakat hangi daha iyidir karar veremedim.

1 haziran 2017 14:25

5. Teşekkür ederim bakicam :)

1 haziran 2017 16:23

6. Not a unique snowflake teşekkür ederim bende denediğimde aparat ile kullanmıştım baya da memnun kaldım artık sıvı deterjan ile devam edicem :)

1 haziran 2017 17:12