saçını siyaha boyayan süslülerim, boyanın kalıcılığı için neler yapıyorsunuz?

merhaba süslüler, saçımı tam 10 yıldır siyaha boyuyorum. doğal rengi koyu sarı ya da açık kumral, o tarz bir renk. çoğunlukla loreal excellence creme serisinin 1.1 ya da 2.0 renklerini alıyorum. ilk 2 gün simsiyah oluyor, 2-3 duş sonra o aşırı siyahlığı atıp normalleşiyor. özel bir gün planım varsa 3-4 gün önceden boyuyorum ve istediğim şey o siyahlığın daha uzun sürmesi. siyah saçın yapaylığı ile ilgili bir sorunum yok, dip boyamın gelmesi de saçma bir şekilde hoşuma gidiyor. her neyse sorunum şu; 2-3 hafta sonra siyah boya akmaya başlayıp saç uçlarım güneşte açık kahve ya da sarı sarı parlıyor. homojen bir şekilde de akmıyor böyle çok saçma, bakımsız duruyor. kuaförde boyattığımda daha da hızlı akıyor. o yüzden kuaförü tercih etmiyorum. saçım şu an süper sağlıklı durumda değil fön sebebiyle, ama daha sağlıklıyken de böyle hızlı akıyordu. daha kalıcı boya markası önerileriniz var mıdır? ya da siz nasıl yapıyorsunuz? nasıl koruyorsunuz siyahlığı? kısacası ben alacalı bir siyah olmak istemiyorum, 2 haftada bir saç boyamak da istemiyorum. siyah yerine koyu kahveye boyamayı tavsiye edenler görüyorum mesela. benim dediğim gibi yapay siyahlıkla bir sorunum yok ama akarken daha bakımlı duracaksa koyu kahveye de yönelebilirim. önerilerinize açığım. teşekkürler şimdiden. <3

1. sağ olun süslüm, sirkeyi bir deneyeyim. en azından parlaklığı daha uzun süre koruyabilirsem daha bakımlı görünür. sıcak sudan maalesef ben de vazgeçeli çok oldu. :( bir yerde kızıl saçtan daha hızlı akan bir renk olduğunu okumuştum siyahın, doğru sanırım. açmaya kalktığımızda da açılmıyor, bu ne saçma iş. :d

26 aralık 2019 20:11

2. loreal excellence creme serisinin 1.1 ya da 2.0 renkleri süslü. aslında palette daha kalıcı gibi gelmişti ama loreal daha sağlıklıymış gibi hissediyorum, öbürü kurutuyor sanki biraz. siz hangi boyayı kullanıyorsunuz? bir de kepek şampuanı kullanmamak gerekiyormuş kesinlikle, boyayı çok hızlı akıtıyormuş. bilmiyorsanız bu bilgi de dursun burada. :(

26 aralık 2019 20:17

3. internette aratınca çıktı aslında karşıma siyah saçlar için şampuan. ya keşke sarışınların kullandığı mor şampuan tarzında direkt etki edebilen bir şampuan olsa siyahlar için de. bunlar bana pek umut vadetmiyor ama deneyeceğim, ne kaybederim. vital hiç denemedim bir de onu deneyeyim, nasılsa çok bayılarak boyadığım bir boya değildi benimki de. :d

26 aralık 2019 20:32

4. lorealok güzel ancak çabuk akan bi boya markası ben size color specialist önereceğim. gerçekten simsiyah tutuyor. (link: https://www.gratis.com/color-specialist-sac-boyasi/urun/Colorspecialist1001 link)

26 aralık 2019 22:13

5. anonim 4 teşekkür ederim süslü, yarın bundan alıp deneyeceğim. duşu da anonim 1'in dediği gibi alarak en uzun kalıcılık seviyesine çıkarmayı hedefliyorum. :d

anonim 3 kalıcılığı arttırma yollarını bulduk boyayın gitsin süslüm. gerçi gaza getirdiğime bakmayın dönüşü zor bir renk, önce iyice düşünün. merak ettiğiniz farklı renkler varsa siyaha geçmeden önce onlar deneyin, en son siyah yapın derim.

27 aralık 2019 00:36