sadece kabin bagajı hakkı olan yurtdışı uçuşunda bir kabin boy valiz + bir orta büyüklükte sırt çantası taşımamda sorun var mı ?

sırt çantam göze batar mı acaba, sadece kabin boy valizi alırlarsa sırt çantası için ekstra para ödemek istemem:/

1. a1 gerizekalısı ss belli ki bagaj hakkı olmayan bir uçuşla uçuyormuş dimi :d birini bagaja vermeyi eminim o düşünememiştir söylemen iyi oldu.

ss yurtdışı uçuyosun sanırım, sırt çantası + kabin valizi iki parça sayılıyor ek ücret çıkabilir. tamamen o an işlemini yapan havayolu çalışanının vicdanına bağlı.

10 mart 2023 19:21

2. A2, teşekkürler. Evet daha önce bu şekilde yurt içinde çok uçtum hiç sorun çıkmadı ama yurtdışında söylediğin gibi olabilir:( ne diyim kısmet artık. Teşekkürler cevaplar için.

10 mart 2023 19:25

3. Pegasus ise sorun ediyorlar genelde kabin valizi + sirt cantasini.

10 mart 2023 19:33

4. Yeni abbem ve kardesim ziyarete geldi beni bu sekilde sorun yasamadilar. Ama bu gorevlinin insiyatifine kalmis bir sey. Sikinti yaratirlarsa bu benim kisisel cantam dersiniz. Ama baska parca olmasin yaninizda bir de asiri buyuk ve dolu olmasin kamp cantasi gibi

10 mart 2023 19:49

5. A1 fakirlik değil, bir kaç ülke değiştireceğiz büyük bavul ve çok eşya almak istemedik o yüzden. Yoksa ben de hep bagaj hakkı alıyordum.

Bir de şunu sorayım, şu an onlinedan bagaj hakkı mı almak mantıklı yoksa riske girip havaalanında sorun çıkarsa almak mı mantıklı? Online daha mı ucuz ya da havaalanında böyle bir durumda daha mı pahalı olur bagaj haklı?

10 mart 2023 22:46

6. Havaalanında sorun çıkarsa alırsın ss, sıkıntı yok. Bagaj hakkı online'dan alınca da çok uygun değil. Sıkıntı çıkmadan para vermene gerek yok o yüzden. Sorun olacağını da sanmıyorum bu arada. Alnınızda bagaj hakkı yoktur yazmıyor sonuçta. Yıllardır çeşitli hava yollarıyla(gizlinot: Özellikle pegasus) fazla kiloyla, az kiloyla uçuyorum sık sık. Laptop çantası kullanmıyorum, hep sırt çantam var yanımda, içine bilgisayarımı koyduğum için. Bir kere bile hem sırt çantanız var, hem de kabin valiniz denmedi. Hatta geçenlerde istanbul'a gittim geldim Düsseldorf'tan, iki uçuşta da kabin valizinizi bagaja yollayalım, yer var dediler.

10 mart 2023 23:58

7. 1 ay önce bagaj hakkı satın aldığım yurtdışı uçuşumu sırt çantası + kabin boy valiz + büyük boy valiz ile yaptım, hiçbir sorun çıkmadı. uçuş öncesinde de araştırmıştım, thy'de hem kişisel eşya (laptop çantası, sırt çantası vs.) hem de kabin boy valiz alabiliyorsunuz. sitesinde çantaların boyutlarının ne kadar olabileceği de yazıyor. umarım uçuşunuz sorunsuz geçer :')

11 mart 2023 07:35

8. (link: https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/bagaj/bagaj-hakki-hesaplama/#:~:text=Kabin%20bagaj%C4%B1%20olarak%20Economy%20Class,maksimum%2040x30x15%20cm%20ebat%C4%B1nda%20olmal%C4%B1d%C4%B1r. burada) yazıyor, bakabilirsiniz

11 mart 2023 07:38

9. Ss 10 senedir sırt çantası ve kabin bagajı ile uçuyorum, hiç sorun yaşamadım. Kabin boy bagaj dışında bir el çantası alabiliyorsunuz zaten. Ben el çantası kullanmadığım için sırt çantamı alıyorum yanıma, bazen küçük bazen büyük olanı. Bugüne kadar hiç sorun olmadı. Devasa bir sırt çantası değildi benimki, en büyüğü eastpak gibi düşünebilirsiniz. Genelde de orta boy kullanıyorum zaten onlar el çantası ile eş değer. Sorun olmaz umarım sizde de.

11 mart 2023 09:07

10. Çok teşekkürler cevaplarınız için