sahte diplomayla çalışan biri nereye ihbar edilir?

sahte diplomayala yönetici pozisyonunda, türkiye'de çok bilindik bir holdingin firmalarında çalışan biri nereye nasıl bildirilir kızlar? bildirecek olan kişi kim olduğunun bilinmesini istemiyor. nasıl işe girmiş demeyin inanın anlamış değilim. ama diplomanın sahteliğinden yüzde yüz eminim.

1. önce firmasına kesinlikle. Sonra da belki mezun olduğunu söylediği olulun çğrenci işlerine yazabilrsin

3 haziran 2024 19:53

2. İlkokul mezunu olduğunu söyleyerek işe alınmış olsa tabi çalışabilir.

Ancak evrakları sahte. Adını hatırlayamadığım bir siyasinin diploma numarası var hatta sahte diplomasının üstünde

3 haziran 2024 19:59

3. İlgili firmaya, özel sektör sonuçta. İstediklerini istedikleri pozisyona alırlar. Birilerinin hakkı yenildiği düşünülüyorsa sosyal medyada rezil de edilebilir. tabi bu biraz riskli, hukuki sonucu ne olur bilemem.

3 haziran 2024 20:01

4. Bu ülkede  çok önemli bir görevde olan birisi bile diploması hakkında yalan söylüyor . Özel şirkette hiç şaşırmadım :)

Yalnız işi yürütüyorsa bir problem yoksa sallamayabilirler de

3 haziran 2024 20:55

5. millet sahte diplomayla nerelere yükseliyor, biz gerçek diplomayla çile dolduruyoruz.

ben olsam anlaşamadığını bildiğim birine anonim mail gönderirdim. nasılsa peşine düşer.

3 haziran 2024 21:01

6. ben siyasiye mail atardim

4 haziran 2024 15:31

7. Süslüm özel sektör olsa bile diploma resmi bir belgedir. Sahte diploma kullanmak resmi belgede sahtecilik suçunu oluşturur hatta bazı durumlarda dolandırıcılık suçunun unsurları dahi oluşabilir. En yakın cumhuriyet savcılığına ya da cimer'e şikayette bulunabilirsiniz.

4 haziran 2024 18:04