salata tarifleriniz neler, sevginiz dışında neler koyuyorsunuz içine ?

bir süredir diyetteyim (2 gündür). bunun dışında salatayı çok severim. ama sürekli kaşık salata yapıyorum ya da sadece marul yiyorum sanırım sıkıldım. bir kere de haşlanmış yumurtalı yaptım çok sevdim. tarifleriniz neler?

1. Diyetteyken yesil mercimek salatası cok yerdim. Bol yesillik, köz kapya biber, mısır, haşlanmış havuç, biraz da z.yağı

17 mart 2021 00:11

2. ben nohutu önce fırınlıyorum çıtır çıtır oluyor. onu salatama katıyorum çok doyurucu ve lezzetli oluyor. yeşil mercimek, lor peynir ekliyorum bazen.

17 mart 2021 00:20

3. Pancar havuc kereviz gibi kök sebzelerden baya guzel salatalar oluyor. Onun dışında lahana brokoli karnabahar gibi sebzeler olabilir. Renk lezzet katmak icin nar cilek

Portakal gibi meyveler eklenebilir.

17 mart 2021 00:20

4. Ben salata konusunda sınır tanımıyorum kafama estiği gibi takılıyorum o yüzden tarif veremem ama fikir verebilirim. Genellikle yeşilllerden oluşan bir salata yapıyorum, bazen havuç ekliyorum, çoğunlukla salatalarıma sirke ve tuzda bekleyip yumuşamış mor lahanada ekliyorum. Diyette doyurucu olması için birbirinden bağımsız eklediklerim ise şunlar :

Haşlanmış tavuk

Yeşil mercimek

Diyet makarna

Buğday

Zeytin

Ayrıca yeşillerden oluşan salatanıza çiğ sebzelerle bir sorununuz yoksa sağlık açısından 6-7 yaprak çiğ ıspanak, çiğ brokoli, çiğ karnabahar eklemekte güzel lezzet veriyor.

Sos olarak da limon zeytinyağı nar ekşisi benim salatada vazgeçilmezim, o gün biraz daha yoğun tat istiyorsam sarımsak tozu kullanıyorum, bazen 1 kaşık yoğurt 1 tatlı kaşığı mayonez (gizlinot: Diyete uygun olmasada bu miktarın zararına inanmıyorum) ekliyorum, baharat olarak sumak da çoğu zaman tercihim, yine sos olarak bazen soya sosu da kullanıyorum. Aklıma gelenler böyle ss fikir olur umarım :)

17 mart 2021 00:26

5. Ayrıca meyve olarak salatalarınıza nar ve yeşil elma da deneyebilirsiniz

17 mart 2021 00:28

6. Pancar(her hafta haşlanıp dolapta bekletiyoruz),Akdeniz yeşilliği,Mısır,turşu,karnabahar,brokoli,kırmızı soğan

sos:Nar ekşisi,tuz,limon,sumak ve z.yağ

Yeşil mercimek,maydonoz,kırmızı biber,dereotu,mısır

Sos: sumaksız aynı karışım

Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü,Mısır,turşu,iceberg

Sos: evde mayonez yoksa  yoğurt çırpıyorum ve tuz sen mayonez koymayabilirsin tabi.

Haşlanmış makarna,iceberg,ton balığı ve havuç.

Sos:limon,zyağ ve tuz

Böyle yediğimde makarnayı az tüketmiş oluyorum(makarna bağımlısıyım)

Bildiğin çiğ ıspanakları iyice temizleyip üzerine soğan ve sumaksız nar ekşili karışımı ekliyorum.

Domates,salatalık,soğan minik minik doğrayıp üzerine süzme peynir ya da hangi peynir varsa ceviz ekliyorum.

Şu an karnım tok olduğu için midem bulanıyor:( o sebeple ancak bu kadar hatırlayabildim :)

17 mart 2021 00:37

7. Extra olarak sürekli salata tükettiğimiz için dondurucuya nar koyuyorum mevsimi haricinde tüketmek için. Ayrıca birkaç lahana alıp sirke,tuz ile yoğrulmuş lahana ağzı sıkıca bir kapta bekletiyorum aylarca bozulmadan duruyor. Hava almazsa dolaptan çıkmazsa hiçbir sorun olmuyor. Pancarda suyuyla kavanozda dolapta saklıyorum. Ayrıca bakliyat haşlıycaksam bir haftalık haşlayıp tupperlarda 1 haftaya yakın bekletebiliyorum. Salata kurutucu mutlaka almalısın. Hem kurutuyor hem de içinde yeşillik bozulmuyor :)

17 mart 2021 00:41

8. Salata Tarifleriniz nelerdir?

-Haşlanmış börülce dhdhsjsjsjshaj

17 mart 2021 02:47

9. karabuğday salatası yapıyorum ben doyurucu ama çok uğraştırıcı olmasın dediğim zamanlarda. karabuğdayı haşlıyorum. o soğuyana kadar biraz kıvırcık, maydanoz ve dereotu doğruyorum. kuru soğan da yakışıyor, seviyorsanız koyabilirsiniz. sonra zeytinyağı, limon ve %100 doğal nar ekşisiyle karıştırıyorum. bu şekilde yemesi biraz zor olabiliyor sevmeyen biri için. o yüzden biraz tat versin diye portakal doğruyorum ya da nar varsa nar koyuyorum. tabi nar ekşisinin oranını azaltarak. çok lezzetli ve doyurucu oluyor. bunu direkt bir öğün olarak yiyorum.

17 mart 2021 11:09

10. hazır sezar salata sosum var onunla sezar salata yapıyorum ama diyet için uygun mu bilemem.

17 mart 2021 13:58