sessiz sakin biri olmak kotu mu?

susluler baya kafama taktim :( insanlarla yeni tanistigimda hep ayni seyi duyuyorum. sessiz sakin olmak cok mu anormal birsey anlamiyorum. kendimi boyle kabullenmeye calisiyorum, ama bunla ilgili tepki alinca bu benim ozguvenimi etkiliyor. dun erkek arkadasimin abisi ve nisanlisiyla ilk kez tanistik bulustuk. konustuk falan. abisi cocukluguyla ilgili anilar anlatti. seninki boyle deli dolu gecmedi galiba diye sordu. bende hayir ben sakin bir cocuktum dedim. oda evet belli zaten sessiz sakin birisin dedi. sesim ince ve konusunca sakin konustugum icin bu ekstra etkiliyor. kiz zaten sordu sen kalabaligi severmisin hayir dedim. oda dedi konusmandan belli, ses tonun konusman vs cok sakin. kafama taktim :( sessiz sakin biri olmak suc mu? ve kesin beni sıkıcı bulmuslardir. kac kere kendimi degistirmeye calistim ama olmadi. ben buyum. sessiz sakin biri olmak cok buyuk bir dezavantaj mi?

1. süslü üzülme. ben de sessiz sakin insanlarla hayatta yapamam, çok sıkılırıım falan diyodum. sonra şu anki sevgilimle tanıştım. kendisi sessiz ve sakin biri benim tam aksime. ben çok konuşkan ve heyecanlıyımdır. birbirimizi dengeliyoruz böylece. sen de seni seven biri bulmuşsun zaten, herkes seninle aşırı eğlenmek zorunda değil neden üzülüyorsun ki

6 mart 2021 13:58

2. Bu bir kişilik tipi neden dezavantaj olsun? İnsanlar için neden kendini değiştiresin zaten. Yapı meselesi bu halinde mutluysan böyle ol

6 mart 2021 13:59

3. Bu devirde cogu insan oyle sessiz sakin olmadigi icin. Yani insanlar oyle sakin tipleri bir garip buluyorlar sanki. O yuzden bu konuyu kafama taktim

6 mart 2021 14:03

4. Yani öyleyseniz bunu biri söyleyince niye kötü algılıyorsunuz ki? Yalnızca network oluştururken sıkıntı oluyor onun dışında bir şeyi yok bence.

6 mart 2021 14:10

5. herkese etiket yapıştırılıyor süslü iyi kötü ben de nefret ederim. kendini değiştirmeye çalışma ya da bunu dert etme kendine. çoğu insan dışa dönük olmay çok konuşmayı ya da yüksek enerjili olmayı harika tersini de sanırım biraz kötü görüyor. ama iki etiket bizi tanımlamıyor ben de kendimi çok kötü hissettim uzun zaman sessiz sakin olduğum için. ama mesela bu sana söylediğinde iyice kenara çekilip mahsunlaşma sanki 'ezik' olmayı kabullenmiş gibi. bu sıfatlar yakıştırıldığında evet biraz öyleyimdir de ama kendine güvenli konuş direkt kenara çekilir gibi değil. herkes iki etiketten fazlası. sessiz sakiniz tamam ama eğlenceliyiz espriliyiz ya da sarkastiğiz bir sürü şeyiz aynı zamanda yani direkt bir sınıf içinde değilsin.

6 mart 2021 14:15

6. ben de böyleyim ve en nefret ettiğim şeyler "niye bu kadar sessizsin" ya da "niye hiç konuşmuyorsun" diye sorulması. ben soruyor muyum size niye bu kadar konuşkansınız diye? Keşke insanlar bunun karakter meselesi olduğunu ve bu tarz sorular sorulunca da konuşma miktarımızın artmayacağını anlasa.

6 mart 2021 14:41

7. Anlattığın kadarıyla kimse sana sessiz sakin olman çok kötü ay ne fena bi özellik, değişmelisin falan dememiş. Neden kendini ezikliyosun? Birine ne kadar neşelisn enerjiksin demekle aynı şey, sadece tespitte bulunmuşlar.

6 mart 2021 14:41

8. A4 kader ortağım. beni de lise yıllığında sınıfın en sakini seçmişlerdi :(

6 mart 2021 15:21

9. A10 ben öyle demiyorum insanlara ama bak sen de senden istenmeden bi tespitte bulunmuşsun. Oluyo demek ki. Baya agresif gördüm seni tespitte bulunmak gibi olmasın da!❤️

Süslüler takmayın kafanıza ya sessizseniz sessizsiniz kime ne? Beğenmeyen paşa oğluna almasın.

6 mart 2021 16:34

10. Çok düşünüp az konuşuyorum sana da öneririm de geç yani rahatsız oluyorsanız attention whorelar tarafından ezik bulunduk diye önemseyecek miyiz bunu. İsteyen istediği yerde kendini öne atsın umrumda değil

6 mart 2021 17:04