sevgilimin ailesi ailemle tanışmaya geliyor, ikramlık olarak ne yapabiliriz?

evet süslüler daha önce sevgilim ve ben tek olarak birbirimizin ailesine gittik, şimdi de sevgilimin ailesi ailemle tanışmak için akşam yemeğinden sonra çaya gelecek. ne ikram edebiliriz? su böreği alıp yanına kek sarma vs düşündük ama başka fikri olan var mı?

1. Dışardan yemek alıp önlerine koymak terbiyesizlik bence ya kendin yapamıyo musun börek?

2 mayıs 2022 22:50

2. Benim ailem misafir olayına aşırı önem verir. Kek bizde asla ikramlık çıkmaz, zor ve özel şeyleri tercih ediyorlar. Bunun karşı tarafa verdiğiniz değeri ifade ettiğini düşünüyorlar. Su böreği ve sarma güzel seçimler. Tatlı olarak daha özel bir şey düşünebilirsiniz. Belki bayram olduğunu da düşünürseniz baklava falan olabilir. Ev yapımı bir yer olması tercih sebebi. Onun haricinde kahve yanı kaymaklı lokum, fındık fıstık gibi şeyler de güzel oluyor. Bizde ikram olayı biraz abartılıdır ama, 3 çeşitle imkanı yok misafir ağırlanmaz. Nerelisiniz bilmiyorum, yöresel ikram edilecek bir şeyiniz varsa hem sohbet açar, hem hoşluk olur.

2 mayıs 2022 22:55

3. A1 e katılıyorum, o yüzden ev yapımı olması tercih sebebi dedim. Siz yapamazsanız bile direkt pastane usulü olmamalı. Börek zor oluyor, anlıyorum herkes açamıyor. Annem eskiden çok güzel açardı ama artık yaşlandı mesela, belinde platin var yapamıyor. Ama açtırdığı bir abla var. Tereyağını, yumurtasını peynirini götürüyor ona yaptırıyor. Malzeme kalitesi de önemli çünkü.

2 mayıs 2022 22:59

4. Evet süslüler annem yaşı itibariyla eskisi gibi uğraşamıyor ben de çalışıyorum o yüzden tatlıları zaten anca yaparım diye düşünmüştüm. Yine de dediğiniz gibi ayıp olur gibi geldi. Böreği de kendimiz yapsak peki tatlı olarak ne olabilir sizce ? Mesela iki çeşit tatlı desek?

2 mayıs 2022 23:14

5. süslü küçük tuzlu kurabiyeler yapabilirsin misket gibi tipleri ben çok seviyorum şahsen ikram olarakda artı elmalı kurabiye ya da turta seklinde tarçınlı şekeri dengeler bisey yapabilirsiniz. limonlu/çikolatalı/frambuaz ya da çilek soslu cheesecake yapabilirsiniz. börek eğer sizin için zahmetli olacaksa iyi bi yufkacıdan yufka alıp ondan gül böreği yapabilirsiniz hem çıtır hem güzel oluyor. ya da kendiniz bi poğaca hamuru yapıp minik sandviç seklinde şekil verip pişince yarısını kesip içine krem peynirli bi harç hazırlayıp dışında kalan kısmı dereotuna bulayabilirsiniz. patates haşlayıp havuç kavurup mor lahana rendeleyip bi kalıpta kat kat basıp sonra ters çevirip dilimlerin üzerine yoğurt sos yapıp dökebilirsinix. süslü şimdilik aklıma gelenler basitçe bunlar. ben bu arada su an hepsini kayınvalidemler için yaptım bayramda geldikleri için. baya sevildi hepsi çok beğenildi. ben ikramlara bayılırım bunlar min zahmet maks lezzet ve özensiz durmayan şeyler.

2 mayıs 2022 23:43

6. bu arada sarma ve yemem çeşidi vs saymadım çaya gelecekleri için bence tok gelirler ama yine de şov olsun eksik yapmayın çok olsun daha iyidir her zaman

2 mayıs 2022 23:45

7. İçli köfte

Tartolet alinabilir

Mercimek köftesi olabilir

Kuru pasta gibi tuzlu kurabiye olabilir

3 mayıs 2022 00:24